Κοινό κείμενο υπογράφουν 101 άτομα, απευθύνοντας προσκλητήριο για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου.

Πρόκειται κυρίως για συνδικαλιστές, ελεύθερους επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

«Συναποτελούμε μια συλλογική πρωτοβουλία που επιθυμεί να συμβάλλει στη συγκρότηση μαζικού, λαϊκού, σοσιαλιστικού χώρου, ο οποίος μαζί με ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις θα δώσει μάχη για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής πολιτικής, για την κοινωνική αλλαγή, την κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη», επισημαίνουν για την πρωτοβουλία τους και προσθέτουν: «Έχουμε σταθερό μέτωπο: με την ενωμένη δεξιά, ΝΔ – κόμματος Βενιζέλου, με τον ντόπιο και ξένο παρασιτισμό, με το φασισμό».

Επίσης τάσσονται υπέρ της εκπόνησης εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από το ευρώ, με βάση το σύνθημα «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Για λογαριασμό της πρωτοβουλίας το κείμενο δημοσιοποίησε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπάρχει σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο.