Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επανεξεταστεί κανένα αίτημα ασύλου μέχρι να λειτουργήσει και πάλι η σχετική υπηρεσία που ανεστάλη το έργο της λόγω του κορονοϊού, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6.

«Αιτήματα δεν θα επανεξεταστούν μέχρι να λειτουργήσει η υπηρεσία καθώς απαιτείται η φυσική παρουσία του αιτούντος, ωστόσο υπάρχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις δομές με κρούσματα κορονοϊού σε Ριτσώνα και Μαλακάσα ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «είναι ελεγχόμενη. Οφείλω να δώσω εύσημα στην ΕΛΑΣ και τον ΕΟΔΥ για την άμεση κινητοποίηση και την καλή συνεργασία με το υπουργείο. Έγινε η ιχνηλάτηση πολύ γρήγορα, εντοπίστηκαν οι άνθρωποι και μέσα στους χώρους έγινε η καραντίνα των ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με το κρούσμα.

«Κάποιοι έκαναν λόγο για γκέτο αλλά αυτή είναι μια ρηχή και ανόητη κριτική γιατί η μη μετακίνηση προστατεύει αμφότερους καθώς ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Πρέπει να υπάρξει η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για τις μη μετακινήσεις. Ωστόσο υπάρχουν και σενάρια δύσκολα για τα οποία προετοιμαζόμαστε γιατί μεταναστευτικό και επιδημία δημιουργούν συνθήκες πρωτόγνωρες που καλούμαστε να διαχειριστούμε σε λίγο χρόνο».