Σταϊκούρας: Παράταση της προστασίας α’ κατοικίας και της μείωσης ενοικίου εν ευθέτω χρόνω

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε εκ νέου ρυθμίσεις μετά την έξοδο από την κρίση του κορονοϊού


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:34
06/04/2020
Σταϊκούρας: Παράταση της προστασίας α' κατοικίας και της μείωσης ενοικίου εν ευθέτω χρόνω
1
loading

Τη διεύρυνση της νομοθετικής ρύθμισης για τη μείωση του ενοικίου, προκειμένου να καλυφθούν και οι επιχειρήσεις που πλήττονται μεν από την κρίση, αλλά δεν έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση, προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «χωρίς να θεωρήσετε κάτι δεδομένο, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει νομοθέτηση (και για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις)».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα υπάρξει μείωση του ενοικίου κατά 40% για την επαγγελματική στέγη, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις θα έχουν μείωση του ενοικίου, επίσης κατά 40%, για την α' κατοικία τους.

Ο υπουργός προανήγγειλε εκ νέου ρυθμίσεις μετά την έξοδο από την κρίση, για τις οφειλές των φορολογουμένων που σήμερα έχουν ανασταλεί, λέγοντας ότι «δεν θα έχουμε απαίτηση να έρθουν την πρώτη ημέρα και να πληρώσουν με τη μία όλες τις συσσωρευμένες οφειλές ενός τριμήνου».
Παράλληλα, «φωτογράφισε» παράταση για το καθεστώς προστασίας της α' κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, λέγοντας ότι η κατάλληλη πρωτοβουλία θα ληφθεί στον κατάλληλο χρόνο.

Σχετικά με τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τις δόσεις, είπε ότι «αξιολογούμε το ζήτημα, για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν τους πολίτες», ενώ επανέλαβε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Για το αυριανό Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι αναμένεται να υπάρξει μια «λογική συμβιβασμού», μέσω διάφορων «σχημάτων», όπως η αμοιβαιοποίηση με ομόλογα του χρέους κρατών- μελών (Ταμείο Αλληλεγγύης), οι αυξημένοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση της απασχόλησης και οι «προληπτικές γραμμές» για δανεισμό από τον ESM (εμείς ζητάμε αυτές να μην είναι όπως στο παρελθόν, είπε χαρακτηριστικά για το τελευταίο). Με χαρακτηριστική την αποστροφή του λόγου του, ότι «σήμερα δεν υπάρχουν ασφαλή καταφύγια, ούτε για τα βουβάλια, ούτε για τα βατράχια».

Τέλος, σχετικά με το πακέτο των μέτρων που παρουσίασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει λάβει πολύ περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα από την Ισπανία, το Βέλγιο, ή τη Γαλλία. Αν προσμετρηθούν τα 12 δισ. ευρώ που είναι το κόστος της αναστολής πληρωμών φόρων και εισφορών, το συνολικό πακέτο ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ, όταν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 20 δισ. ευρώ. Και έκανε λόγο για κίνδυνο, έτσι, επιστροφής σε νέες περιπέτειες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar …Ξυπνάμε σιγά σιγά….

    Καλά ρε, δεν ντρέπεστε; Αφήνετε τις \"εταιρίες\" που μας σπάνε τα π@π@ρια ακόμα και για 65 ευρώ, που δεν τα πληρώνω γιατί δεν αναγνωρίζω το λάθος του υπαλλήλου της ΒΟΝΤΑΦΟΝ, όταν διέκοψα την συνεργασία μαζί τους, κάτι που είχα δικαίωμα να το κάνω, (στην διάθεση του News Beast τα στοιχεία μου), και τους επιτρέπετε να παίρνουν τηλέφωνα, στις πεθερές και όπου βρουν ότι ώρα θέλουν, οι καραγκιώζηδες και οι γελοίοι που θα με στείλουν στα δικαστήρια....Γουστάρω και ο δικηγόρος μου ψάχνει κάτι τέτοια....Αντί 65 που ζητάνε, οι εισπράκτορες των δικών σας εταιριών, θα πληρώσουν και 5.600 και ας τα πάρει ο δικηγόρος μου όλα! Θα τους σκίσω τα β@ρδουλα και το ίδιο να κάνετε όλοι... Δείτε τους μνόμους και σκίστε τους...Αν ξαναδείς ρε Γεωργι@δη βουλή, θα γίνω τραβεστί...Μ@λ@κα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει