Δένδιας: Τεχνογνωσία απο ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Ο υπουργός Εξωτερικών έλαβε μέρος στη Σύνοδο της Συμμαχίας μέσω τηλεδιάσκεψης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:33
02/04/2020
Δένδιας: Τεχνογνωσία απο ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού
1
loading

Ο Νίκος Δένδιας έλαβε μέρος την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και ο ρόλος της Συμμαχίας στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Δένδιας τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να επιτελέσει το ΝΑΤΟ στη μάχη κατά του ιού μέσω της παροχής ειδικής τεχνογνωσίας αλλά και στη δυνατότητα αύξησης της συμβολής του στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Εξωτερικών μετά το πέρας εργασιών της Συνόδου προχώρησε σε γραπτή δήλωση για τα αποτελέσματά της:

«Στη σημερινή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητήσαμε για ιδιαίτερα σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα.

Εξετάσθηκε ενδελεχώς ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μέσω της σημαντικής τεχνογνωσίας του σε θέματα αλυσίδων εφοδιασμού, σχεδιασμού πολιτικής προστασίας αλλά και διαχείρισης κρίσεων.

Συζητήσαμε, ακόμα, για τη δυνατότητα αύξησης της συμβολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ροών παράτυπης μετανάστευσης, υπό το φως της πρόσφατης έξαρσης των ροών προς τη χώρα μας. Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψιν την πανδημία του κορωνοιού, η οποία προσθέτει ένα επιπλέον δεδομένο στην αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μετακίνησης ανθρώπων. Αναφέρθηκα, επίσης, στις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο και στην εργαλειοποίηση ανθρώπων, η οποία υπονομεύει τις αξίες της Συμμαχίας.

Εξετάσθηκε ακόμη η κατάσταση στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και οι εξελίξεις στη Γεωργία και την Ουκρανία, για τις οποίες εκφράσαμε την στήριξή μας στην ευρωατλαντική τους προοπτική.

Τέλος, συζητήθηκε η εντολή της Διαδικασίας Διαλογισμού, όπου προσβλέπουμε στην από κοινού με τους Συμμάχους μας εξέταση, υπό την καθοδήγηση του Βορειο-Ατλαντικού Συμβουλίου, του μέλλοντος της Συμμαχίας μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πουντο; ΝΑΤΟ

    Να γελάσουμε κινέζικα; Τεχνογνωσία ΝΑΤΟ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει