Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων είπε: «Βρισκόμαστε στις παραμονές μιας μεγάλης πολιτικής αναμέτρησης: της μάχης των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Η μάχη αυτή είναι κρίσιμη για τρείς λόγους. Πρώτον, διότι η χώρα περνάει σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες. Δεύτερον, διότι η κοινωνία στρέφεται όλο και περισσότερο εναντίον της πολιτικής του Μνημονίου. Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ξέρει ότι δεν ήταν μονόδρομος. Προσπάθησαν να την πείσουν ότι για όλα “φταίει”, τάχα η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι ήταν η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψε το πρόβλημα ελλείμματος, κοινό σε όλη την Ευρώπη, σε πρόβλημα δανεισμού μοναδικό στην Ευρώπη. Ο τρίτος λόγος για τον οποίο είναι κρίσιμη η μάχη αυτή, είναι διότι από πέρσι τον Οκτώβριο, μετά τη βαριά ήττα της παράταξής μας στις εκλογές, μας είχαν για “τελειωμένους”. Και τώρα μας βρίσκουν μπροστά τους. Μας είχαν για “γονατισμένους”. Και τώρα μας βλέπουν όρθιους απέναντί τους. Προσπάθησαν να μας απομονώσουν από το λαό. Και τώρα βλέπουν ότι εμείς εκφράζουμε το λαό, εμείς στηρίζουμε το λαό, σε μας προσβλέπει ο λαός για να πάρει κουράγιο».

Συνεχίζοντας την επίθεσή το στο ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Ακόμα και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ το ομολογούν δημόσια, ότι τα φοβερά σφάλματα του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν μια δύσκολη κατάσταση που ήταν, όμως, απολύτως αναστρέψιμη, σε μια πρωτοφανή κρίση, που βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο παράλυσης, ύφεσης, μεγαλύτερης παράλυσης και ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης. Σήμερα υπάρχει από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ που επιβάλλει το δρόμο της απελπισίας. Και υπάρχει από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία, που απορρίπτει τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί στο λαό μας την Ελπίδα μιας άλλης προοπτικής».

Φραστική επίθεση έκανε και στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας: «Οι Πρωθυπουργοί είναι για να εκπροσωπούν τη χώρα τους, για να την κυβερνούν, για να την υπερασπίζονται και για να τη διαφημίζουν! Όχι για να τη διασύρουν, όχι για να την αντιμετωπίζουν ως “ουδέτεροι τρίτοι”. Πράγματι, ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι το να διασύρει κανείς τη χώρα του είναι “πολιτική αρετή”! Αλλά το κόμμα του το “προστατεύει”!».