Κάθετα αντίθετος είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου με τα μέτρα που έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργεί το προσεχές διάστημα η Βουλή λόγω κορονοϊού. Όπως επισημαίνει το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής περιορίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των βουλευτών κάτι που γίνεται εσκεμμένα εκ μέρους της κυβέρνησης.

Αυτή είναι η δήλωση του βουλευτή της ελάσσονος αντιπολίτευσης:

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση φαίνεται ότι εκλαμβάνει την συναινετική και υπεύθυνη στάση μας ως αδυναμία. Η κατάργηση του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από τους βουλευτές προς τους αντίστοιχους υπουργούς που εισηγήθηκε, απετράπη μεν στην Διάσκεψη Προέδρων, αλλά ο έλεγχος περιορίστηκε με απόφαση της πλειοψηφίας της, σε μια μέρα μόνο ανά εβδομάδα, που μάλιστα ορίστηκε η ίδια και για το νομοθετικό έργο».

Και συνεχίζει: «Ο περιορισμός αυτός του δημοκρατικού δικαιώματος των βουλευτών προφανώς δεν έγινε λόγω κορονοϊού αλλά με πρόφαση αυτόν, αφού με την απόφαση αυτή προκαλείται σε μια ημέρα (κάθε Πέμπτη) πολυπρόσωπη παρουσία στον ίδιο χώρο, αντίθετα με όσα εισηγείται η επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ, ενώ μένουν κενές έργου η Δευτέρα, η Τετάρτη και η Παρασκευή.

Σημειώνουμε ότι όλα τα παραπάνω έγιναν παρά τις προτάσεις μας, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αφορά μόνο θέματα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών».