Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική κυβέρνηση μετά από την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες. Η Ελλάδα αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα στα σύνορα της με την Τουρκία ενώ στον Έβρο έσπευσε εκτάκτως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στον Έβρο βρίσκεται σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων – μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Νωρίτερα, το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου έκλεισε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων είχε συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα.

Στο συνοριακό σημείο διέλευσης βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Δείτε LIVE εικόνα από τα σύνορα με την Τουρκία

 

Μετά την κίνηση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν προς την Ελλάδα, κυβερνητικές πηγές έστειλαν το μήνυμα πως η χώρα μας  «έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.