Συνάντηση είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με εκπροσώπους των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Λίγο πριν από τις 14:00 της Παρασκευής (21/02), μερίδα αγροτών εισήλθε στην αίθουσα όπου διεξάγεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι και άπλωσαν το πανό τους φωνάζοντας συνθήματα.

Νωρίτερα, πριν υπάρξει η παρέμβαση, οι δύο πλευρές είχαν συνομιλήσει χωρίς εντάσεις, με τους παραγωγούς να θέτουν στον υπουργό αυτά που προέκριναν ως μείζονα ζητήματα και έχουν να κάνουν με τις κατώτατες εγγυημένες τιμές, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

Μάλιστα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσκάλεσε τους αγρότες στην Αθήνα, ώστε να συζητήσουν από κοντά και εκτενέστερα τα ζητήματα που θέτουν. Παράλληλα, τους κάλεσε να παρακολουθήσουν και το συνέδριο και εάν το επιθυμούσαν να υπάρξει παρέμβαση από μέρους τους στις εργασίες τους.

Δείτε το βίντεο του onlarissa:

Τελικά, οι αγρότες έκαναν την παρέμβασή τους στο συνέδριο μέσω του προέδρου τους, Κώστας Τζέλας, ο οποίος κλήθηκε από τους συντονιστές να εκφράσει τις απόψεις του από το βήμα.

Σύμφωνα με την την ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Μαρούδας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι δεν κάνει διάλογο με αναγνώσεις μανιφέστων και πρόσθεσε ότι η κατώτατη εγγυημένη τιμή είναι καταστροφική για τους αγρότες και δεν τη συζητά. Επίσης, υπογράμμισε: «Δεν συζητώ να φύγω από την Ε.Ε. και να κόψω το 50% του εισοδήματος των αγροτών».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber