«Ο υπουργός Απασχόλησης, σύμφωνα με τη νομοθεσία που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ θέσπισαν, δεν είχε καμία αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό, την έκδοση, την διαπραγμάτευση, την πορεία, την αγορά ή την πώληση ομολόγων», τονίζει ο Σάββας Τσιτουρίδης σε δήλωσή του με αφορμή την κατάθεσή του στην εξεταστική για τα ομόλογα.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει παράλληλα ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία για την αγορά ομολόγων, εμπιστεύτηκαν το ελληνικό δημόσιο και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Και μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί καμία ζημιά τους από την αγορά και την πώληση αυτών των προϊόντων».

Στη δήλωσή του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει επίσης, ότι «μετά από τρεισήμισι χρόνια δικαστικής έρευνας, η δικαιοσύνη, στην οποία εγώ προσέφυγα, δεν βρήκε καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση αυτή, είτε δια πράξεως είτε δια παραλείψεως του.

Και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να βρει δική μου.

Μετά από τόσα χρόνια αναδεικνύεται ότι σε αυτά που εγώ θεσμοθέτησα ως Υπουργός Απασχόλησης για τη διαφάνεια και τη θωράκιση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων από την πρώτη μέρα, συνεχίζοντας την καλή δουλειά του προκατόχου μου κ. Παναγιωτόπουλου, κανείς δεν προσέθεσε κάτι. Το αντίθετο μάλιστα. Το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει τώρα αλλαγές, ώστε να αποφασίζει αυτό για την περιουσία των Ταμείων.

Όλη αυτή η διαδικασία, όπως ακολουθείται μέχρι σήμερα, και όπως φαίνεται να χειραγωγείται στην εξέλιξή της, καταδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ, αδύναμο να κυβερνήσει, εκβιάζει την υποταγή των γεγονότων στη δική του «λογική» και στις δικές του μεθοδεύσεις του αποπροσανατολισμού, της πόλωσης και της επικοινωνιακής διαστροφής.

Έτσι όμως οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, με ολέθρια αποτελέσματα για τον τόπο.

Εις ότι αφορά την υπόθεση των ομολόγων, εγώ έδωσα, για μια ακόμη φορά, πλήρεις απαντήσεις. Από δω και πέρα δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να συνεχίσει να παίζει πολιτικά και άλλα παιχνίδια στη δική μου πλάτη».