Θέση στην καταγγελία ενός μαθητή Λυκείου στον Βύρωνα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο σχολείο του από συμμαθητές και εξωσχολικούς, πήρε με ανάρτησή της στο Twitter η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα.

«Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος», έγραψε με δεύτερη σχετική ανάρτηση η κ. Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 17χρονος είπε πως το περιστατικό αυτό έγινε επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του από το bullying που δεχόταν καθημερινά.

«Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε ο μαθητής Λυκείου.

Η αδερφή του δήλωσε από την πλευρά της: «Πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώνουν».

Ο μαθητής Λυκείου προσπάθησε να μιλήσει με ένα από τα παιδιά που της έκαναν bullying, ζητώντας τους να σταματήσουν και όπως ισχυρίζεται εκείνοι του έστησαν καρτέρι στην αυλή. «Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό», ανέφερε, για να συμπληρώσει: «Δεν ήξερα από που έτρωγα την κάθε μπουνιά και την κάθε κλωτσιά».

Μόλις κατάλαβαν τι συνέβαινε, οι καθηγητές κάλεσαν τους γονείς και ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση. Η οικογένεια έκανε μήνυση και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.