«Εμένα με προβληματίζει, την ηγεσία δεν ξέρω αν την προβληματίζει», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για τη δημοσκοπική εικόνα που παρουσιάζει το Κίνημα.

«Είναι προφανές ότι είναι χαμηλά τα δημοσκοπικά ποσοστά και είναι επίσης προφανές ότι πρέπει να γίνουν πάρα πολλά πράγματα, υπομονετικά, με πολλή γενναιότητα και πολύ σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες για να αναταχθούν τα πράγματα. Μέχρι στιγμής, αυτά δεν έχουν συμβεί. Ως εκ τούτου, αναμένω κι εγώ να δω αν η ηγεσία έχει καταλάβει τίποτε», ανέφερε ο κ. Καστανίδης.

Ερωτηθείς πώς βλέπει ενδεχόμενη σύγκλιση του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «υπάρχει μία διαβολική επίθεση εναντίον αυτών που έχουν φύγει από το ΚΙΝΑΛ κι έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει μία αγγελική προσέγγιση για αυτούς που φύγανε από το ΚΙΝΑΛ και αξιοποιήθηκαν ως κυβερνητικά στελέχη στη ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πιθανότατα υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή και υπό την παρουσία του νυν ΠτΔ, θα πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση μακρά και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για το ποιες είναι οι πιθανές απαντήσεις της Ελλάδος σε διάφορα σενάρια, τα οποία πρέπει να έχουμε υπόψη μας στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας».

Σχετικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία της τροπολογίας για τις ΜΚΟ, ο κ. Καστανίδης διευκρίνισε ότι «όταν φέρνεις μία τροπολογία που είναι περίπου ένα νομοσχέδιο -αυτό έκανε ο κ. Μηταράκης- πρέπει να αξιολογείς τι προβλήματα λύνει» και «η τροπολογία λύνει κυρίως προβλήματα διευθέτησης προσωπικών φιλοδοξιών».