«Όταν πήγα εγώ στον Λευκό Οίκο έδωσα κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ. Μίλησε εκείνος με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα. Μίλησα και εγώ περίπου 15 λεπτά. Δεν μίλησα 72 δευτερόλεπτα, όπως έκανε πριν από μερικές ημέρες ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν πρέπει οι σύμμαχοί μας να μας θεωρούν δεδομένους. Γι’ αυτό ζήτησα να παγώσει προσωρινά (και όχι να αλλάξει) η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό: «Ήταν λάθος της ΝΔ να διαλύσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Φτάσαμε να έχουμε 25.000 ανθρώπους μόνο στην Μόρια. Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι μισοί υπήρχε πολλή σκληρή κριτική και κρίση. Σήμερα είναι… Δευτέρα και ξημερώνει Τρίτη. Κάποιοι έλεγαν πως τους μετανάστες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα βλέπουν πως πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση που μας ξεπερνά. Να αφήσουν τη ρατσιστική λογική που λέει να τους πνίγουμε στις βάρκες και να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο που θα αναγνωρίζει πως το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό. Να έχουμε μια κοινή γραμμή».

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ποσοστά που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις: «Δεν με προβληματίζουν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Θα δοθεί πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση από τον κόσμο ο οποίος τώρα βρίσκεται στη φάση που νιώθει ότι εξαπατήθηκε αλλά όπως και ο… απατημένος σύζυγος δεν θέλει να το πιστέψει όταν το μαθαίνει, έτσι και τώρα ο κόσμος προσπαθεί να το διαχειριστεί».