Αναβλήθηκε σήμερα για τις 2 Νοεμβρίου 2010 η συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου της αναίρεσης που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, κατά το μέρος της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που αθώωσε τον τέως βουλευτή της Ν.Δ. Πέτρο Μαντούβαλο από την εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή του υποστηρίζει ότι η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά το σκέλος που αθώωσε τον Μαντούβαλο δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ο κ. Μαντούβαλος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απόπειρας απάτης, της απόπειρας παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Ο πρώην βουλευτής είχε εμπλακεί σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με το φυγόδικο επιχειρηματία Γ. Μπολέτση και τον τέως πρόεδρο πρωτοδικών Ε. Καλούση, καθώς και με τους συνεργάτες του τέως βουλευτή, δικηγόρους Χ. Χατζηπαναγιώτου και Σωτ. Ντινόπουλος.

Οι Μπoλέτσης και Καλούσης καταδικάστηκαν, ενώ ο Π. Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθωώθηκαν.

Η αναβολή δόθηκε ύστερα από αίτημα του νέου δικηγόρου του Μαντούβαλου, ο οποίος επικαλέστηκε ότι ανέλαβε προ τριών ημερών την υπόθεση και δεν γνωρίζει τη δικογραφία.

Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο και η συζήτηση της αναίρεσης αναβλήθηκε.