Συνάντηση Μητσοτάκη με Έλληνες εφοπλιστές: Αλλάζουν τουαλέτες και σεντόνια στα νοσοκομεία

«Η παρέμβασή σας θα αλλάξει την καθημερινότητα και θα ξαναδώσει στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:26
21/01/2020
Συνάντηση Μητσοτάκη με Έλληνες εφοπλιστές: Αλλάζουν τουαλέτες και σεντόνια στα νοσοκομεία
13
loading

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, για την υπογραφή μνημονίου χορηγίας μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του υπουργείου Υγείας, η οποία θα καλύψει όλα τα έξοδα για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και την αγορά κλινοσκεπασμάτων για το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Στην έναρξη της συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πρόκειται «για μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας».

«Σήμερα θέλω να μιλήσω πάρα πολύ λίγο. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω, για ακόμα μια πολύ σημαντική προσφορά της Ένωσης, αλλά θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε εσάς και στον υπουργό να μας πείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο κάνετε, γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία για τα νοσοκομεία μας και να σας συγχαρώ και για την ευρηματικότητα της ιδέας. Πιστεύω ότι είναι μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας, το οποίο σήμερα στερούνται διότι δυστυχώς οι χώροι υγιεινής στα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση και τα κλινοσκεπάσματα, απ' ότι καταλαβαίνω, είναι πολλών δεκαετιών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στην έννοια της ανάληψης συλλογικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ένωσης, πρωτοβουλίες που είναι μεγάλης εμβέλειας και κλίμακας, όπως η σημερινή πρωτοβουλία, όπως και η πρωτοβουλία για την αγορά των νέων σκαφών του Λιμενικού. «Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό αποτύπωμα της Ένωσης, με τη συλλογική της ιδιότητα πάνω και πέρα από τις ατομικές σας πρωτοβουλίες το οποίο οφείλουμε και να το χαιρετίσουμε και να το αναδείξουμε. Και, βέβαια, μεγάλοι ωφελούμενοι θα είναι οι ίδιοι οι ασθενείς οι οποίοι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους υγιεινής σύγχρονους, αξιοπρεπείς, καθαρούς και θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας και σε κτίρια τα οποία, ενδεχομένως, είναι πιο παλιά. Για μένα έχει μεγάλη σημασία, το γνωρίζει και η ηγεσία του υπουργείου, αυτή η παρέμβαση να γίνει με έναν τρόπο ο οποίος να είναι λειτουργικός.

Φαντάζομαι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αλληλουχία των παρεμβάσεων που και πως αυτές θα πρέπει να γίνουν. Είναι και μια σημαντική προστιθέμενη αξία και στον εγχώριο κλάδο ο οποίος θα υποστηρίξει αυτές τις κατασκευαστικές εργασίες. Νομίζω ότι με ένα κόστος το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά δεν είναι και τεράστιο, αφήνουμε ένα αποτύπωμα στην καθημερινότητα του ασθενή, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Νομίζω είναι μια πολύ έξυπνη σκέψη και χαίρομαι που ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα στο αίτημα του υπουργείου» πρόσθεσε.

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι «τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. έχουν να ανακαινιστούν κατά οποιονδήποτε τρόπο, δυστυχώς, καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και κυρίως στα χρόνια της κρίσης δεν έχει γίνει το παραμικρό. Η τελευταία προσπάθεια που έγινε, έγινε επί υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου» και πρόσθεσε ότι θα ανακατασκευαστούν και θα ανακαινιστούν πλήρως όλοι οι χώροι υγιεινής των νοσοκομείων όλης της Αττικής, μετά από παρέμβαση της Ένωσης η οποία θα ξεκινήσει το πολύ σε 3 μήνες.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης υπογράμμισε: «ήταν συγκινητικό ότι μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το Διοικητικό Συμβούλιο, ομόφωνα, δέχτηκε να αναλάβουμε αυτήν την παρέμβαση. Προφανώς, θα προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε πάρα πολύ σύντομα, είναι και λίγο δύσκολο να εναρμονήσουμε τους κατασκευαστές με το να μην κλείσουμε και τα νοσοκομεία, αλλά θεωρώ ότι με μια αρμονική συνεργασία μέσα στο έτος το 2020 θα έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτή την προσπάθεια. Και νομίζω ότι εμείς θα συνεχίσουμε την κοινωνική προσφορά την οποία τελευταίως την έχετε ζήσει. Υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία δεν τα ανακοινώνουμε, θεωρώντας πως σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, τον ανθρώπινο πόνο είναι κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε να δώσουμε δημοσιότητα. Το έργο της «Συν-ένωσις» είναι ευρύτατο, καλύπτει όλη την Ελλάδα σε πάρα πολλές δράσεις».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα συμβάλει:

«Στην πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής των νοσοκομείων στην Αττική». Η συμφωνία προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής (τουαλέτες) στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους, όλων των δημόσιων νοσοκομείων για την 1η και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και πιο συγκεκριμένα την πλήρη ανακαίνιση 2.761 χώρων Υγιεινής αλλά και την κατασκευή 96 νέων χώρων Υγιεινής.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος το οποίο υπολογίζεται σε έξι μήνες από την έναρξη υλοποίησης, για την οποία απαιτούνται τρεις μήνες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής νοσοκομεία:

1η Υγειονομική Περιφέρεια

«Ευαγγελισμός» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Οφθαλμιατρείο Αθηνών», «Πολυκλινική» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αγία Ελένη - Σπηλιοπούλειο» Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, «Παίδων Αγία Σοφία» Νοσοκομείο Παίδων, «'Αγιος Σάββας» Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ανδρέας Συγγρός» Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων, «Έλενα Βενιζέλου» Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο, «Αλεξάνδρα» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Η Ελπίς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Παμμακάριστος» Νοσοκομείο Θείας Πρόνοια, «Γ. Γεννηματάς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΚΑΤ» Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματιών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΕΚΑ» Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αμαλία Φλέμιγκ» Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, «Σωτηρία» Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, «'Αγιοι Ανάργυροι» Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, «Παίδων Πεντέλης» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων

2η Υγειονομική Περιφέρεια

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Λαϊκό Θριάσιο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, Γενικό Νοσοκομείο Βούλας Ασκληπιείο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Παντελεήμων και συνδεδεμένο νοσοκομείο η Αγ. Βαρβάρα.

«Κλινοσκεπάσματα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας»

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προχωρά άμεσα στην αγορά όλων των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων για τα δημόσια νοσοκομεία και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, 100.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλάρια και 25.000 κουβέρτες θα ανανεώσουν και θα προστεθούν στον εξοπλισμό των 120 νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά δε την ολοκλήρωση του έργου, υπογραμμίζεται πως και αυτό θα υλοποιηθεί βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί και είναι η παράδοση όλων των παραπάνω υλικών σε δύο μήνες. Το σύνολο της χορηγίας κυμαίνεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενιάμης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Μελίνα Τραυλού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Γεωργία Παν.

  Μητσοτάκης ΗΠΑ: Θύελλα αντιδράσεων για την «απλοχεριά» του πρωθυπουργού, που επιχορηγεί ιδιωτικό κολέγιο στη Βοστώνη.
  Μητσοτάκης ΗΠΑ: Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού να δοθούν 2 εκατομμύρια ευρώ στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνη, «για την ενίσχυση των προγραμμάτων της και την τόνωση της ελληνικότητάς της». Μάλιστα, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, φέτος θα δοθεί αναδρομικά και για το 2019, δηλαδή 4 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή η χρεοκοπημένη Ελλάδα, η οποία πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, θα χρηματοδοτήσει μια σχολή στη Βοστώνη, η οποία έχει 22 καθηγητές και λιγότερους από 100 φοιτητές, την ώρα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

 2. avatar Αααααα

  Αλήθεια αν ξέρει κανένας που γράφει εδώ αρλουμπες τι φοροελαφρησεις έχει κάνει;
  Ας πάρουμε μια βιοτεχνία που κάνει εξαγωγή λάδι το κράτος δεν του επιστρέφει το ΦΠΑ ; Στις ναυτιλιακές που φέρνουν κάμποσα δις για να παίρνουν εισαγωμενα προϊόντα οι Έλληνες τι έκανε; Εδώ άλλες χώρες τις επειδοτουν να είναι στο έδαφος τους βλεπε Κύπρο Ντουμπάι Αγγλία κλπ εδώ κοιτάμε πως θα τις διώξουμε ...τι να πεις για αυτό το λαό άγνοια έχει γνώμη όμως έχει.μετα θέλουμε να πάμε μπροστά μέχρι και ο Πινόκιο πήγε μόλις βγήκε να τους συναντήσει μπας και θυμάστε τα ποσά εκ.εωαλαν;

 3. avatar 1+1

  Κατάντια , ουτε στην Ουγκαντα δεν γίνονται αυτά. !!
  Σε τι εσχατο σημειο εφτασαν την Ελλαδα μας οι αθλιοι [...] πολιτικοί και περιμενουμε τωρα τους εφοπλιστές για να αγορασουν καινουργια σεντόνια για τους ασθενεις στα νοσοκομεια μας.. !
  Πούλα ρε Μητσοτακη 3–4 απο τα δεκαδες ακινητα που αγορασες ή εστω που κληρονομησες απο τον προγονό σου, για να δειξεις τον δρομο και σε ολους τους αλλους πολιτικούς με τα 125 και 45 κτλ ακινητα να σε ακολουθήσουν και θα βρεθουν πολλοί ευποροι Ελληνες και εδώ και στο εξωτερικό και θα κάνουν το ιδιο ,για να σταθεί κάποια στιγμή η Ελλαδα στα πόδια της. !!

  1. avatar Μα αυτός παραδέχτηκε

   Ότι θα υπάρχουν και είναι φυσική η ανισότητα των ανθρώπων όταν αυτοί ψοφολογουν πάνε στα καλύτερα νοσοκομεία αφού από τής μίζες τά ξεκλήρισαν σήμερα ζητιανευει σεντόνια από τούς εφοπλιστές και πραγματικά εύχομαι χωρις αντάλλαγμα

 4. avatar Απλά και κατανοητά

  Αντί να πληρώνουν φόρους όπως όλοι οι άλλοι, αρκούνται σε εθελοντικές δωρεές κατά βούληση! Είναι σαν ο criscalts ζητήσει από τον έφορο αντί να πληρώσει υποχρεωτικά, με ποινή φυλάκισης, το φόρο της χρονιάς, να έχει την ευχέρεια να κάνει μια μικρή δωρεά. Προαιρετικά, αν θέλει!
  Ό,τι προαιρείται!

 5. avatar tboni 2

  τοσες φοροελαφευνσεις εκανε η κυβερνηση Μητσοτακη στους εφοπλιστες για τις πληρωσει η μεσαια ταξη.....

 6. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Αν ήταν ο τσίπρας τώρα απλός θα είχε κανονίσει πάλι διακοπές στα γιοτ τους.

  1. avatar Ο Τσίπρας

   Δεν έκλεψε όπως ολοι αυτοί που ξαφνικά τούς ένοιαξε ο λαός αν ένιωθαν έτσι δεν θα χρεωκοπουσαν την χώρα Γι'αυτό μην τον πιάνεις στο στόμα σού

  2. avatar Μόνο πού ο πήγε φιλοξενούμενος

   Δεν μας είπες οι Μητσοτάκηδες που βρήκαν τέτοια τεράστια περιουσίας άστα αυτά για αλλού λοιπόν

  3. avatar ξεπετας

   να μην ακούσουμε σε λίγο ελαφρύνσεις 16 εκατομυριων!! μεχρι τοτε ονως καθε προσφορά δεκτή!!

  4. avatar Απαντηση σε Ειδοποιός διαφορά

   Άν ήταν ο Τσίπρας θα πήγαινε και το 2020 στην διάσκεψη για την Λιβύη οπως και το 2018 που πήγε και θα γελούσαν και οι Τούρκοι με την Ελλαδα του ερασιτέχνη Μητσοτάκη

 7. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  θελω να δω κλινοσκεπασματα των 20.000 ευρω...

 8. avatar κing george

  στο πλανο με τους εφτα σωματοφυλακες που ειναι ορθιοι ολοι πιανουν την καρεκλα εκτος απο εναν!!!!! δε λεω τιποτα παραπανω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει