Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρίχνει τα βάρη για το θόρυβο που δημιουργήθηκε στα όσα είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο ίδιο και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη τον στηρίζει «αδειάζοντάς τον».

Ερωτηθείς γιατί ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου -προτού διευκρινιστεί τι ακριβώς είχε δηλώσει ο κ. Γιούνκερ- «φωτογράφισε» τον Κ. Καραμανλή ως εκείνο τον Έλληνα πρωθυπουργό που φερόταν να είχε συνομιλία με τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι σε μια συνέντευξη Τύπου στην Αμερική ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε μια εκτίμηση, απαντώντας σε μια ερώτηση που είχε λάθος βάση.

Επισήμανε δε ότι στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι η αναφορά του κ. Γιούνκερ ήταν διαφορετική.

Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα και ουδέποτε είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και παρέπεμψε σε επεξηγηματική δήλωση του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ, η οποία εξηγεί ότι ο επικεφαλής του Eurogroup δεν αναφερόταν σε συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά μιλούσε για μια δημόσια συζήτηση.

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς πάντα υπήρχαν δυνάμεις τις συντήρησης, νοσταλγοί του παρελθόντος που δεν αντέχουν να αλλάξει κάτι στον τόπο, είναι οι ίδιοι που λιποτακτούν στα δύσκολα, που αποχωρούν από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που αποθέωσαν τη σπατάλη, κακοδιαχείριση, τους ημέτερους και γιγάντωσαν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις».

Ερωτηθείς εάν θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Γιουρογκρούπ για το γεγονός ότι ενώ ήξερε την κατάσταση της Ελλάδας, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ειδοποίησε έγκαιρα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι τις εξηγήσεις τις ζητεί ο ελληνικός λαός από τις κυβερνήσεις, ότι τις έχει ζητήσει ήδη από την κυβέρνηση της ΝΔ -κάτι που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές – και ότι τις ζητεί κι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δίνει αγώνα κατά της διαφθοράς με αποτελέσματα.

Τόνισε δε ότι «εμείς δεν πληρώνουμε τη γνώση του κ. Γιούνκερ, αλλά την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία με παραποιημένα στοιχεία προσπαθούσε να εξαπατήσει υποτίθεται τους εταίρους μας».