Γεύμα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ παραθέτει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός σε εστιατόριο που βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την πλατεία Συντάγματος, επί της οδού Κολοκοτρώνη, ενόψει της έλευσης του νέου έτους.

Στη συζήτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους του Τύπου θα κυριαρχήσει φυσικά το επικείμενο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς επίσης και το ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας – αν και ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα προβεί σε αποκαλύψεις επί τούτου, ακόμη και εάν έχει όντως καταλήξει στο πρόσωπο που θα βρεθεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα την επόμενη πενταετία.

Παρ’ όλα αυτά οι δημοσιογράφοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν όσο γίνεται περισσότερες ειδήσεις καθότι το κλίμα θα είναι ούτως ή άλλως χαλαρό και οι τα όσα θα πει ο πρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να είναι λιγότερο τετριμμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέκαθεν καλούσε τέτοιες μέρες τους συντάκτες που καλύπτουν τις δραστηριότητες του κόμματός του για φαγητό. Μάλιστα έκλεινε τραπέζι σε γνωστή ψαροταβέρνα της Καλλιθέας.

Φέτος όμως που έγινε κυβέρνηση άλλαξε στέκι, ανηφορίζοντας στο κέντρο της Αθήνας.