Την άποψη ότι το ελληνικό κράτος ανταποκρίνεται για πρώτη φορά στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες εξέφρασε ο υπ.Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης μιλώντας στο «Real Fm».

«Βλέπουμε ότι για πρώτη φορά, το ελληνικό κράτος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες. Δεν είναι ο μεγάλος μπαταχτσής. Αυτή τη στιγμή, τρέχουμε τα χρέη των Δήμων προς τους ιδιώτες, με σκοπό μέχρι το τέλος του χρόνου, να έχει καλυφθεί σχεδόν το σύνολο. Αυτό συμβαίνει και με άλλους τομείς του δημοσίου» τόνισε ο κ.Μιχελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Real.

Ο κ.Μιχελάκης χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση που βιώνει η χώρα ενώ υπογράμμισε πως ο «λαός με αιματηρές θυσίες πληρώνει τον δρόμο προς την ανάπτυξη».

«Πριν από έναν χρόνο δεν ξέραμε εάν η χώρα θα σωθεί. Το τραπεζικό σύστημα ήταν στον αέρα» τόνισε ο κ.Μιχελάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της ανεργίας, είπε πως «για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας πρέπει να έρθουν επενδύσεις. Οι θέσεις εργασίας χρειάζονται κεφάλαιο. Για να γίνει αυτό πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις. Τρία πράγματα έχουμε ανοιχτά ως χώρα. Διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο για να γίνει φιλικό προς τον επενδύτη, να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις και τρίτον, να ομαλοποιηθεί η αγορά εργασίας».

«Αυτή τη στιγμή, κάνουμε αξιολόγηση δομών στους δήμους. Αν δεν γίνει η καταγραφή των αναγκών μας, πως θα καταλάβουμε τις ανάγκες; Η κινητικότητα δεν είναι δημοσιονομικό μέτρο, είναι διαρθρωτικό» υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο στόχο της κυβέρνησης σχετικά με την ελληνική οικονομία υπογράμμισε ότι αυτός είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα.

«Να καλύψουμε τις ανάγκες μας, χωρίς να δανειστούμε. Από τις προβλέψεις αυτό θα βγει. Για το όποιο χρηματοδοτικό κενό, εάν αυτό υπάρξει, να γίνει και μια συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», είπε ο κ.Μιχελάκης.