Απειλή με κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την εκπαίδευση για να κάνει έφοδο στα θερινά ανάκτορα.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ακόμη ότι «αυτή η πόλωση είναι και τεχνητή από πλευράς ΟΛΜΕ. Θέλουν αυτή την πόλωση και την επιδιώκει. Υπάρχει μια δισαρμονία μεταξύ της ηγεσίας της και των καθηγητών. Δεν εκπροσωπούν πια το μέσο καθηγητή και τα προβλήματά του. Οι καθηγητές δεν έχουν διάθεση να στηθούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις».

Αυτή η τοποθέτησή του έκανε τον ταμία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Βασίλη Τζαφά να παρέμβει τηλεφωνικά, λέγοντας: «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως θράσος το γεγονός ότι ο υφυπουργός Παιδείας μίλησε για κενό εκπροσώπησης της ηγεσίας. Είναι φανερό με όλα αυτά που γίνονται ότι το βασικό κενό εκπροσώπησης το έχει η κυβέρνηση με την ελληνική κοινωνία», είπε. Και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία.

Από την πλευρά του πάντως ο αρμόδιος υφυπουργός είπε: «επικρατεί ένα πολεμικό κλίμα στην ΟΛΜΕ. Εγώ δεν θέλω να αντιδικώ με την ΟΛΜΕ. Κάποιοι χρησιμοποιούν την εκπαίδευση για να κάνουν την έφοδο στα θερινά ανάκτορα και εννοώ φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ήταν αποφασισμένο να πάμε σε σύγκρουση. Η παιδεία δεν είναι ένας χώρος αντιπαραθέσεων. Δεν θα επιβαρύνουμε την ήδη επιβαρυμένη οικογένεια με νέες κινητοποιήσεις».