«Η Χρυσή Αυγή, θα μπορούσε να καταθέσει το άφθονο κρατικό χρήμα που ρέει στα ταμεία της, για τη δημιουργία ενός μουσείου πολιτικών απολιθωμάτων, όπου δεσπόζουσα θέση θα έχουν και όλοι οι φασίστες που τυράννησαν τη χώρα τον προηγούμενο αιώνα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, με αφορμή την απόφαση του «Αρκτούρου» να επιστρέψει τα χρήματα που της κατέθεσε η Χρυσή Αυγή.

«Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι αυτόνομες και καθορίζουν μόνες τους την πολιτική τους. Προστατεύουν τη φύση στηριγμένες σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές, που συμβάλλουν στο έργο τους συχνά με το υστέρημά τους και δεν έχουν ανάγκη από καμιά υποκριτική βοήθεια επικοινωνιακού τύπου», τονίζει ο κ. Τρεμόπουλος.

Για τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής σχετικά με τις υποτιθέμενες πιέσεις που δέχτηκε η μη κυβερνητική οργάνωση Αρκτούρος για να επιστρέψει τη χρηματική δωρεά, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Βάσω Νάκου, δήλωσε:

«Η άνωθεν εντολή στην οποία υπάκουσε ο Αρκτούρος ήταν η φωνή της κοινωνίας των πολιτών. Αυτών που αγωνίζονται με κίνητρο τις υψηλές αξίες για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο ή που ενισχύουν από το υστέρημά τους τις περιβαλλοντικές οργανώσεις αναγνωρίζοντας το έργο τους και τον κοινωνικό τους ρόλο. Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να κατανοήσει αυτή τη σχέση όντας ξεκομμένη από το υγιές κομμάτι της κοινωνίας, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η αλληλεγγύη χωρίς σκοπιμότητα και χωρίς διακρίσεις».