Να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα λήψης νέων μέτρων επιχειρεί μέσω της συνέντευξής του στο «Πρώτο Θέμα» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αυτά τα σενάρια είναι ανυπόστατα και πλήττουν βάναυσα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κοινωνία ύστερα από τόσες θυσίες έχει το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα μέλλον που θα δώσει ξανά προοπτική και θα αποκαταστήσει αδικίες».

Ο κ. Βενιζέλος διαμηνύει επίσης στον κυβερνητικό του εταίρο, τη Ν.Δ. ότι δεν πρέπει να εξετάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

«Η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί, η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Άλλωστε αυτό δεν θα βοηθούσε κανέναν, ούτε τις τράπεζες που θέλουν να ρυθμίζονται και να εξυπηρετούνται τα δάνεια και όχι να “σκοτώνονται” τα σπίτια των οφειλετών αυτού του επιπέδου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και δηλώνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο.
«Το ελληνικό δημόσιο χρέος προφανώς είναι βιώσιμο ως σύστημα αριθμητικών παραδοχών γιατί ήδη έχουμε κατακτήσει το εντυπωσιακό διαρθρωτικό πλεόνασμα και επειδή πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι καθοριστικό μέγεθος είναι η αύξηση του ΑΕΠ».

Για τη συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

«Με τον κ. Σαμαρά έχουμε καθημερινά στενή συνεργασία με καθαρούς όρους και με σαφείς εθνικούς στόχους. Έχουμε την ίδια αγωνία και την ίδια επιδίωξη. Να βγει η πατρίδα οριστικά από την κρίση. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις διαφορετικές πολιτικές μας ταυτότητες».

Για τις αλλαγές στο Δημόσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει ότι η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει κανέναν λόγο ανησυχίας.

«Η κινητικότητα είναι αναγκαία θεσμική διαδικασία για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού του Δημοσίου και την εξισορρόπηση μεταξύ τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού και υφιστάμενων κενών σε άλλες υπηρεσίες. Κινητικότητα δεν σημαίνει ούτε αμφισβήτηση της αξίας του υπαλλήλου, ούτε απόλυση».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλογίζει παλινωδίες για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πάντα ανάμεσα στο ευρώ και το εθνικό νόμισμα, την ευρωπαϊκή προοπτική και τις ψευτολεβεντιές, που εντέλει είναι η συνταγή της περιθωριοποίησης της χώρας».