Στην Ξάνθη θα μεταβεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκειμένου να παραστεί στην επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πλατεία Διοικητηρίου.

Την εκδήλωση, που διοργανώνει το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Τη συγκατάθεσή του στο νέο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή έδωσε ο 90χρονος αδελφός του Αχιλλέας ο οποίος μετέβη επί τούτου στην περιοχή. Εξέτασε με προσοχή το άγαλμα που βρίσκεται πλέον στην τελική του μορφή, ενώ πήγε και στον περιβάλλοντα χώρο που θα στηθεί.

Το παρών στα αποκαλυπτήρια θα δώσει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής και αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από μια εβδομάδα, η βάση που θα στηθεί ο ανδριάντας του ιδρυτή της ΝΔ και βλέπει προς την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης βανδαλίστηκε από αγνώστους που έγραψαν με σπρέι συνθήματα, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί κατά το παρελθόν με το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου αλλά και άλλων μνημείων της περιοχής.