Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open για να μιλήσει για όλα και όλους. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην παρουσία του στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τον ξάφνιασε που ενοχλήθηκαν κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ και για αυτό θα το κάνει συχνά. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο λόγος που ενόχλησε η παρουσία του ήταν «το γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα συνειδητά κατά τη γνώμη μου αντιπαράθεσης στη μαζική ειρηνική διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα».

Ο ίδιος σε ερώτηση για τον λόγο που δεν δεν ολοκλήρωσε την πορεία τόνισε ότι η παρουσία του είχε συμβολικό χαρακτήρα και υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «το μήνυμα της πορείας είναι ευρύτερο και έχει να κάνει με τους αγώνες του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας απέναντι στην καταστολή».

«Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο και ως πρωθυπουργός» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι δεν είχε πάει σε πορεία γιατί η παρουσία του θα ήταν ένας συμβολισμός παρεξηγήσιμος μιας και η πορεία έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα. «Σεβάστηκα τον χαρακτήρα της πορείας και της μνήμης» υπογράμμισε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ένας πρωθυπουργός που έκανε ό,τι έκαναν όλοι οι άλλοι μιας και εκείνος παρακινούσε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους σε μία περίοδο που η χώρα δεν ήταν σε καθεστώς κανονικότητας αλλά ήταν υπό τις πιέσεις των δανειστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και τις άγριες επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια τονίζοντας ότι το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «νόμος και τάξη». «Δόγμα νόμος και τάξη ως αντιπερισπασμός για το προσφυγικό» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «επί των ημερών μας η ελληνική αστυνομία είχε επιτυχίες σε σχέση με την παραβατικότητα στα Εξάρχεια. Η κυβέρνηση θα οξύνει το υπαρκτό πρόβλημα στην περιοχή».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση στα Εξάρχεια. Επί των ημερών μας οι δείκτες της εγκληματικότητας είχαν μειωθεί».

«Πιστεύετε ότι η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει τον ποινικό κώδικα για τις μολότοφ;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν «deals με τους τραπεζίτες πίσω από τις αλλαγές του ποινικού κώδικα».