Γιάννα Αγγελοπούλου για «Ελλάδα 2021»: Όπως το 2004 ένωσα τους Έλληνες, έτσι θα το κάνω και το 2021

Τι είπε για Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ολυμπιακούς 2004


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8:02
15/11/2019
Γιάννα Αγγελοπούλου για «Ελλάδα 2021»: Όπως το 2004 ένωσα τους Έλληνες, έτσι θα το κάνω και το 2021
33
loading

Για τις εκδηλώσεις που θα αναλάβει ως επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μίλησε η Γιάννα Αγγελοπούλου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα».

Αναφέρθηκε και στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, που διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής.

Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρόταση Μητσοτάκη

Όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης της έκανε την πρόταση να αναλάβει την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, η κ. Αγγελοπούλου σκέφτηκε το «μέλλον της χώρας της» και είπε ναι στη πρόταση και ονειρεύτηκε το «τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα».

Σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή αφορά όλους τους Έλληνες. «Ο σκοπός αυτής της γιορτής είναι να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε χωρίς να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο αφήγημα, μία πλευρά της ιστορίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης της έδωσε τον λόγο του να «μπουν οι πάντες μέσα» σε αυτό το εγχείρημα και για αυτό δέχτηκε. Όπως είπε, Έλληνες και φιλέλληνες πρέπει να το ζήσουν για να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα. «Δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε φαραωνικά έργα ούτε εθνικές απόψεις οι οποίες να θέλουν να περάσουν πάνω από άλλες απόψεις», ενώ επεσήμανε ότι στην επιτροπή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές γνώμες.

«Σκοπός είναι να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί, να στοχαστεί ή να μάθει για πρώτη φορά την πλευρά των γεγονότων της πραγματικής γενναιότητας και αυτοθυσίας, να δοθούν τα πάντα για την πατρίδα για την ελευθερία. Το πιο σημαντικό, να μας βοηθήσουν να δούμε που είμαστε, τι θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να είμαστε οι μίζεροι και κατατρεγμένοι ή θεωρούμε ότι έχουμε τα στοιχεία και τις δυνατότητες ακόμα και να υπερέχουμε;», είπε.

Το 2021 πιο σημαντικό από το 2004

Σημείωσε ότι το 2021 είναι πολύ πιο σημαντικό από το 2004, και «θέλουμε τα μάτια του κόσμου να είναι πάνω μας αενάως».«Είναι μια άσκηση προετοιμασίας για το ποια θα είναι η ποιότητα της ζωής μας από εδώ και μπρος. Οι επαίτες, ή αυτοί που πραγματικά έχουμε πολλά στα χέρια μας για να κάνουμε πράγματα», τόνισε.

Η κ. Αγγελοπούλου σημείωσε ότι σκοπός της επιτροπής είναι με μέτρο να κρίνει και να προχωρήσει, σεβόμενη το όριο των γεγονότων και το μέτρο των πραγμάτων. Δεν θα πάρουμε δημόσιους πόρους, έχω δεσμευθεί. Σκοπός μας, μετά την αυτογνωσία, η αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε

Για την επιτροπή

«Πείστηκαν όλοι. Τους πήρα τηλέφωνο εγώ. Δεν είναι μόνο ιστορικοί αλλά και άνθρωποι που μας λένε πολλά για το παράθυρο για το μέλλον, άνθρωποι που λάμπουν, είναι τιμή μας που συμμετέχουν», υπογράμμισε η.

Για Μαζάουερ

Μου είπε, ξέρεις εγώ δεν είμαι ντροπαλός, ως προς αυτά που έχω μελετήσει. Του είπα, «είναι καιρός να δούμε και να πούμε όλα αυτά που έγιναν χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ», σημείωσε για τον Βρετανό καθηγητή ιστορίας και δημοσιογράφο, τα ενδιαφέροντά του οποίου επικεντρώνονται στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και πιο γενικά, στην Ευρώπη του 20ού αιώνα, Μαρκ Μαζάουερ.

«Με επέλεξαν γιατί έχω μαζί μου την εμπειρία μου, την επιτυχία μου, τις επιτυχίες μου και τα λάθη μου. Έχω όμως και ικανότητες για να αναλάβω αυτή την υπόθεση», τόνισε.

«Γιατί πέτυχα, γιατί θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι πέτυχα να ενωθούμε όλοι και να δείξουμε μια άλλη χώρα το 2004. Ο Μητσοτάκης το σκέφτηκε και μου έκανε αυτή την πρόταση», είπε.

«Μου είπε ότι και αυτός ήταν πολύ συγκινημένος για την εικόνα που έδωσε τότε η χώρα μας. Και αν μπορούμε να το πετύχουμε και για το 2021, δεν θα είναι εφήμερο, θα είναι για τα επόμενα χρόνια. Το θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από το 2004», πρόσθεσε η κ. Αγγελοπούλου.

Πρόσθεσε ότι «όποιος πρωθυπουργός μου ζήτησε να βοηθήσω, το έκανα πάντα και δεν ζήτησα τίποτα».

Για κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σαν πολίτης βλέπω μια κυβέρνηση που ήξερε τις θα αντιμετωπίσει, προετοιμασμένη, αλλά «αρχή άνδρα δείκνυσι….».

Για Τσίπρα

«Προσωπικά δεν επένδυσα καμία ελπίδα στον Τσίπρα και δεν υπήρξε κανένα φλερτ. Εξελέγη ως πρωθυπουργός και όταν μου ζητήθηκε και αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βοηθήσω τη χώρα να σταθεί σωστά προς τα έξω, το έκανα».

«Δεν υπήρξε φλερτ, ποτέ δεν περίμενα τίποτα, ουσιαστικά προσπάθησα να βοηθήσω τον Τσίπρα. Μου είχε πει τότε ο Κλίντον ότι θα γινόταν μια ειδική παρουσία της Ελλάδας και επειδή είχε ακυρωθεί η επίσκεψή του στη χώρα μας – και αυτό ήταν λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα – μου ζήτησε να του πάω τον πρωθυπουργό που θα εκλεγεί. Εξελέγη ο κύριος Τσίπρας, βοήθησα να πάει ο κύριος Τσίπρας. Αλλά είμαι η μόνη τότε, πόσα εκατομμύρια Έλληνες αισθανόμασταν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει το δρόμο της».

Για Ολυμπιακούς 2004

«Οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα», είπε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. «Οι αγώνες πέτυχαν, ο προϋπολογισμός της επιτροπής, 2 δισ. τότε, κάναμε τους αγώνες και αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες», υπογράμμισε.

«Παραδώσαμε έργο στην ώρα του, από τους 150.000 εθελοντές δεν ζήτησε κανείς να διοριστεί δεν ζήτησε κανείς αντίδωρο». «Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα», πρόσθεσε.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 πρόσθεσε ακόμα ότι «η λάμψη ήταν η Ελλάδα και όχι η Γιάννα». «Αυτό που με πόνεσε ήταν ότι χάσαμε όλη αυτή την υπεραξία που είχαμε προσπαθήσει όλοι να πετύχουμε».

«Σημασία έχει η διαδρομή. Όπως και εγώ προσωπικά απήλαυσα τη διαδρομή της χώρας στη μεγάλη προσπάθεια το 2004, θέλω και τώρα να δω όλη αυτή τη προσπάθεια να αγκαλιάζει όλο το κόσμο», είπε.

Για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σήμερα, είπε ότι χάθηκαν όλα. «Χάθηκε και ο μόχθος της Ελλάδας να δείξει ότι είναι μια πραγματικά σύγχρονη χώρα» και ευθύνονται οι κυβερνήσεις για τη κατάσταση που είναι σήμερα. «Μη ρωτάτε εμένα, εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά πήγα σπίτι μου».

Για την υπόθεση «Ελλάδα 2021», η κ. Αγγελοπούλου είπε ότι χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες, αυτούς που ψήφισαν και αυτούς που απείχαν στις πρόσφατες εκλογές. «Όσους Έλληνες αναπνέουν και μικρούς και μεγάλους», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε 200 χρόνια κράτος που αντέξαμε, περάσαμε πολύ πιο δύσκολα. Να έρθουν όλοι», είπε.

«Η Γιάννα είναι Ελληνίδα»

Για εκείνους που θα πουν ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου ανήκει στην ελίτ και όχι στον απλό κόσμο, απάντησε: «Η Γιάννα ξεκίνησε από μια μέση οικογένεια από το Ηράκλειο Κρήτης. Προσπάθησε να κάνει τη πορεία της έγινε δικηγόρος. Είναι μια Ελληνίδα. Εμείς τους θέλουμε όλους μέσα, χωρίς διαχωρισμούς και κατατάξεις».

Σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν έχει σκοπό να επιβάλουμε μια ιστορία αλλά να δούμε την «πραγματική αξία της ιστορίας» και να μάθουμε πράγματα που «δεν τα μάθαμε στο σχολείο».

Δεν είναι κυβερνητική υπόθεση

Είπε ότι το εγχείρημα ενδιαφέρει τους πολιτικούς αρχηγούς και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να το κάνει μια «κυβερνητική υπόθεση αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ εγώ». «Ο κ. Μητσοτάκης μου ζήτησε να το αναλάβω με σκοπό να προσπαθήσουμε να μπούμε όλοι μέσα».

Η κ. Αγγελοπούλου θεωρεί το 2021 «πολύ πιο σημαντικό από το 2004» γιατί μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είχαμε τα μάτια της υφηλίου επάνω μας, αλλά «τώρα θέλουμε τα μάτια τους κόσμου πάνω μας συνεχώς, αενάως, για χρόνια». Είπε ότι περιμένουμε κι άλλους ανθρώπους να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό.

Εκδηλώσεις και εκτός συνόρων

Η κ. Αγγελοπούλου είπε το «2021» θα είναι ένα μεγάλο συνέδριο για την επανάσταση του 1821 και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στο εξωτερικό όπως Αμερική, Αυστραλία και Αφρική. Σημείωσε ότι δεν θα πληρωθούν όσοι συμμετάσχουν από το εξωτερικό και «θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε με χορηγίες όπως έγινε με την Εθνική Τράπεζα». Είπε ότι πολλοί άνθρωποι παίρνουν τηλέφωνο και θέλουν να δουλέψουν ως εθελοντές.

Για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Στην ερώτηση ότι ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ιδέα ή τη φιλοδοξία, μήπως αυτή η γιορτή δίνει μια ευκαιρία για να γίνει μια υπό όρους επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, η κ. Αγγελοπούλου είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει πολλά όνειρα, εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε τη δυνατότητα στο κόσμο να πραγματοποιήσει τα δικά του όνειρα, για τη ζωή του».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar ψυχη βαθια

  εχουμε εμεις λεφτα για πεταμα να διοργανωσουμε παλι φιεστες εκατομμυριων? καναμε το [...] μας παξιμαδι για να ψιλο-βγουμε απο την κριση τους...και τωρα 5 δραχμες που υπαρχουν στην ακρη θα τις κατασπαταλησουν για να εχει η Γιαννα προβολη?
  εχουμε αναγκη ως εθνος τετοιες ανοησιες??
  και δεν αντιδραει κανενας?
  γιατι ρε γαμωτο, σαν λαος, ξεχναμε τοσο γρηγορα....

 2. avatar Α.Μ.

  Τα [...]τελείωσαν. Αν θες να ενώσεις τους ΕΛΛΗΝΕΣ αγόρασε 20 φρεγάτες.
  Και άσε τα πανηγύρια.. δεν πιάνει το κόλπο.

 3. avatar Έλα έλα έλα

  Άνοιξε η τύχη μας πάλι.....

 4. avatar ΘΟΥ-ΒΟΥ-ΞΟΥ

  ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ??? ΧΤΙΖΩ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ!!!!! ΔΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΘΟΥΝ ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ, ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΝΕΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ. ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΣΘΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ. ΑΠΟ ΤΣΑΜΠΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΩΣ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ..... ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΡΩΪΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΘΕΡΜΟ ΠΑΤΡΙΟΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΩΣ'ΤΟΣΟ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΣΘΕ ΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.....ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΤΑ GALA ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΑΣ!!!!!

 5. avatar Ντεμηκατ

  Το οτι ειναι ελληνιδα,ελπιζω αυτη τη φορα να μας στοιχισει μερικα εκατομμυρια λιγοτερα.

 6. avatar Λέλα

  όταν το νοιώσουμε κι εμείς 1.000 ωχ θα είναι λίγα

 7. avatar Ο

  Κάποιος από εδώ μέσα ρωτάει τον Μητσοτάκη να μάθει με ποια κριτήρια αποφάσισε για την κυρία Αγγελοπούλου καί την επιτροπή Θα σου απαντήσω εγώ με τα κριτήρια πού πήρε στα χέρια τού ένα κεντρώο κόμμα και με τις επιλογές του το πήγε άκρα πολύ άκρα δεξιά

  1. avatar Ο ΠΑΡΑΦΡΩΝ!!!

   ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ , ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ [...] ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ???

   1. avatar ΠΑΡΑΦΡΩΝ!!!

    ΜΟΝΟ Ο BEST ΘΕΩΡΕΙ [...] ΑΝΗΘΙΚΗ ΛΕΞΗ.. ΑΣΕ ΡΕ ΣΕΜΝΟΤΥΦΕ!!!!

 8. avatar hgty

  Άντε από εκεί μωρή, που βρήκες ένα πλούσιο, σκάρωσες μια λιποθυμία πάνω του για να γνωριστείτε, και αυτός μετά σε ερωτεύτηκε τάχα και σε πήρε. Τι σου βρήκε, ήθελα να ήξερα.

 9. avatar Sotiris

  Πάντως προσωπικά θα ήθελα να μάθω τα κριτήρια που επίλεξε ο κος Μητσοτάκης τα πρόσωπα αυτής της επιτροπής.
  Είναι πολύ σοβαρό σ' αυτή την ενέργειά του το κριτήριο της πράξεως επιλογής.
  Εκτιμώ ότι έκανε σοβαρότατα λάθη, τα οποία γράφονται στο μυαλό των Ελλήνων οπωσδήποτε.
  Όμως ακόμη δεν θέλω να κρίνω, ευχόμενος κάποια στιγμή να δώσει έστω και λίγο ικανοποιητικές απαντήσεις για τα κριτήρια επιλογής !

 10. avatar Ξέρουμε, ξέρουμε

  Θα χρεωθούμε για άλλα 50 χρόνια...δημοκρατικά πάντα.

 11. avatar Ωεεεωωω!

  Δεν ενωσες αλλα βοηθησες στο να χρεοκοπήσουν οι Ελληνες....

 12. avatar supi

  Κυριάκο , προσωπικά αυτήν που πήρε τον Τσίπρα από το χέρι και τον πήγε στους Αμερικάνους για να τον χρίσουν πρωθυπουργό και μετά τον έβγαλαν ΔΕΝ θα της έδινε ούτε θέση στο θεωρείο !!! Λάθος γιατί συνδέθηκε το όνομα της με τις αρπαχτές του 2004 και τους φασιστερούς του Σύριζα!!!

 13. avatar ΓΙ 78

  ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΣΟΥ ΧΩΡΑΝΕ.

 14. avatar anthelloinas

  ειναι πολλα τα χρονια χωρις μεροκαματο γιαννα και ειπεσ ας βγαλουμε κανα μυριακι να ρεφαρουμε παλι. ουστ

 15. avatar μαζι με τα κομματα της κλεπτοκρατιας

  αυτη και η οικογενια της ειναι απο τους βασικους υπευθυνους της καταστραφης της χωρας

 16. avatar έπεα και μη πτερόεντα

  "αρχή άνδρα δείκνυσι , είπε η κυρία που λιποθυμά σε αγκαλιές εφοπλιστών και μιλά για τον Μητσοτάκη . Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει ;

 17. avatar lef

  Επιτελους κατι καλο μετα τον συριζα !

 18. avatar ……….. H εθνικη μας πανηγυρτζου………..

  .................αυτη θα βαλει τα μεσα.......τους κλαριντζήδες παλι εμεις... θα τους πληρώσουμε........

 19. avatar xxx32

  Όπως το 2004 χρέωσα τους Έλληνες έτσι θα τους χρεώσω και το 2021...

 20. avatar ΧΡΗΣΤΟΣ.Π

  ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Η ΜΗΠΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΛΛΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει