Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότοφ

«Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:57
10/11/2019
Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότοφ
117
loading

Για την έφοδο της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και την μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, η οποία έφερε την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότοφ».

Παράλληλα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε την μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020 και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του φόρου επιτηδεύματος μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ για το προσφυγικό ξεκαθάρισε ότι «τα σύνορα θα φυλάσσονται», τονίζοντας ότι θα εξετάζονται με προσοχή οι αιτήσεις ασύλου, ενώ έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός ασφαλιστικού που θα είναι «απλό και δίκαιο» .

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ:

Για τις αστυνομικές επιχειρήσεις: «Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα. Όταν είχα έρθει στην εκπομπή σας είχα δεσμευθεί για 3 πράγματα: θα μειώσουμε τους φόρους θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.

Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς χρήστες τους. Οι παρεμβάσεις γίνονται όταν είμαστε απολύτως σίγουροι για την επιτυχία της κάθε επιχείρησης.

Όταν μιλάμε για ασφάλεια αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτή η πολιτική δεν έχει ταξικό πρόσημο. Ασφάλεια ίσον ελευθερία και η ασφάλεια αποκαθίσταται στη χώρα».

Για το προσφυγικό: «Είμαστε υποχρεωμένοι στην πολιτική να διαχειριζόμαστε το απρόοπτο. Η έξαρση του προσφυγικού είναι κάτι απρόοπτο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαντάμε με έμφαση. Απαντάμε σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τώρα μπαίνει ο χειμώνας οι ροές θα μειωθούν. Έχουμε άλλη πολιτική γιατί αλλάξαμε τον νόμο περί ασύλου. Σχεδόν καμία αίτηση ασύλου δεν τελεσιδικούσε. Υπήρχε γενικά μία χαλαρότητα. Το θέμα σφίγγει. Θα δημιουργηθούν κλειστά ελεγχόμενα προαναχωρησιακά κέντρα. Το που και το πόσα λίγο υπομονή και θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Η Ευρώπη χρειάζεται μία ενιαία πολιτική ασύλου. Ο κ. Ζεεχόφερ είπε ότι μπορεί να μετακινούνται αιτούντες άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν ολοκληρωθεί η αίτηση ασύλου. Ελπίζουμε ότι δεν θα είμαστε πια οι μόνοι εμείς που θα επεξεργαζόμαστε αιτήσεις ασύλου επειδή βρισκόμαστε στα σύνορα. Και κάτι ακόμα τα σύνορα θα φυλάσσονται».

Για τον ΕΝΦΙΑ: «Θα έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του χρόνου αλλά και στοχευμένες αυξήσεις. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας και δεν είναι σκοπός μου να κάνω ψηφοθηρική πολιτική. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Πάντα έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για το 2020.

Η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο. Ανακουφίζει τους πιο αδύναμους. Κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας.

Καταργούνται μέσα στην τετραετία εισφορά αλληλεγγύης και φόρος επιτηδεύματος».

Για τις δημοσκοπήσεις: «Δεν κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Αλλά κοιτάω τους πραγματικούς δείκτες που αποτυπώνουν την εικόνα στην αγορά. Έχουμε ένα υψηλό δείκτη εμπιστοσύνης. Η μισή οικονομία είναι η ψυχολογία. Έχουν λόγο οι πολίτες να πιστεύουν σήμερα ότι η κρίση τελείωσε».

Για τον αντικαπνιστικό νόμο: «Ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί οριζόντια και πρέπει να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα. Θα είμαι κάθετα αυστηρός στο κράνος στο δίκυκλο και δίνω ένα μικρό κίνητρο δίνοντας μία μείωση του ΦΠΑ στα κράνη».

Για το ασφαλιστικό: «Η απόφαση του ΣτΕ μας δικαίωσε. Εμείς θα προσαρμοστούμε σε αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι μία αναγκαστική προσαρμογή. Από τη στιγμή που υπήρξε σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών αυτό το σύστημα κατέρρευσε. Πάμε σε ένα νέο σύστημα που στο σύνολο της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης όλοι θα είναι κερδισμένοι και σημαντικά.  Το συνολικό όφελος θα είναι σημαντικό. Πρέπει να αποκαταστήσουμε σημαντικά την ασφαλιστική συνείδηση. Ένα απλό σύστημα θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα για τον ΕΦΚΑ. Δεν έχω αμφιβολία ότι από τη στιγμή που θα γίνει αυτή η αποσύνδεση θα δούμε αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων».

Για την ψηφιακή διακυβέρνηση: «Ενιαίος αριθμός για τον κάθε πολίτη. Με μία ψηφιακή κάρτα που θα μπορεί να σε πιστοποιεί θα μπορείς να κάνεις μία σειρά από ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο. Όταν θα ολοκληρωθεί αυτό θα μιλάμε για μία πραγματική επανάσταση στις σχέσεις του πολίτη με το Δημόσιο».

Για τα αυτοκίνητα: «Πρέπει να αλλάξει ο στόλος των αυτοκινήτων. Τα λεωφορεία μας-χρειαζόμαστε περίπου 1.000- στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά. Θα ανακοινώσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Θα υπάρξει συνολική παρέμβαση από το υπουργείο Υποδομών».

Για το Ελληνικό: «Από τις αρχές του 2020 περιμένουμε η εταιρεία να ξεκινήσει τις εργασίες στο Ελληνικό».

Για τις επιχειρήσεις και τις σχέσεις τους με τους εργαζόμενους: «Θέλουμε δαπάνες επιχειρήσεων που στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας να εκπίπτουν. Άρα δίνουμε κίνητρα. Θα υπάρξει και δεύτερη παρέμβαση στα φορολογικά με ακόμη περισσότερα κίνητρα σε αυτή την κατεύθυνση. Ανάμεσα τους και κίνητρα προκειμένου οι επιχειρήσεις να δώσουν μετοχές στους εργαζομένους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

117
σχόλια
 1. avatar Ειδοποιός διαφορά

  πραγματικά βλέπω Αστυνομία στον δρόμο να μπαίνει παντού να σταματάνε συνεχώς ύποπτους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τον Τοσκα που παρά λίγο να καταργούσε την Αστυνομία και να έβαζε τους αντιεξουσιαστές να κάνουν περιπολίες για την ασφάλεια μας η κατάσταση ήταν το λιγότερο τραγική.

 2. avatar Όλοι οι μπαχαλάκηδες στην φυλακή

  Πρωτοβουλία πολιτών: Ελευθερώστε τα Εξάρχεια από την αριστερά

 3. avatar ????/

  ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.-

 4. avatar Ωεεεωωω!

  Νομίζω ότι ο Αυτιάς τον στρίμωξε αγρια όταν τον ρώτησε ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα.......

  1. avatar Χρηστος Γιανναρας : Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει..

   Bravo ! Τα ειπε ολα με πεντε λεξεις.
   Αυτος ειναι δημοσιογράφος και οχι
   ο Αυτιάς ο τσανακογλειφτης..!

 5. avatar Ξυδάκι και ξυλάκι σε κάθε αναρχοφασιστάκι

  Στους συριζοφασιστες που σχολιάζουν καταλαβαίνω τον πόνο τους αλλά τελειώσατε.

 6. avatar ΕΡT

  Είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον νόμο τσίρπα για ελευθέρωση δολοφόνων απο τις φυλακές και κυρίως σαν κομματικό ρουσφέτι στα ταγματα θανάτου της ακροαριστεράς

 7. avatar Maximosb*

  Μέχρι στιγμής πολλά μπράβο! Επιτέλους ένας άνθρωπος να κάνει τα αυτονόητα πράξη καθώς και ότι είχε πει... εάν μου το έλεγε κάποιος πριν δυο χρόνια, Δυστηχώς δεν θα τον πίστευα...

 8. avatar @εκφυλλιδα

  Εφόσον δεν ξέρεις ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας, να πας να συριζιαστείς.

 9. avatar Chris153

  Γιατί νωρίτερα κόψατε το σχόλιο για τη μαφία της νύχτας κ τους νομούς της;

 10. avatar Chris153

  Για τους νονούς της νύχτας κ τα διάφορα άλλα κατακάθια της μαφιας, ή κάποιους ναρκέμπορους, ούτε κουβέντα όμως. Λες κ αυτοί δεν "προσφέρουν" στην εγχώρια "τρομοκρατία"...

 11. avatar Ευπατριδης

  Τί έγινε που είναι οι δεξιοί-χρυσοναζί να φωνάξουν για την ανίκανη κυβέρνηση του Μητσοτάκη που φέρνει μετανάστες?
  Τί έγινε που είναι τα ΜΜΕ να φωνάξουν οτι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη φέρνει τους μετανάστες?
  Τι έγινε που είναι όλοι να φωνάξουν τώρα (αν τολμούν) ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους δίνει επιδόματα?

  Όλοι εσείς που γαυγίζατε και θέλατε τον Μητσοτάκη στην κυβέρνηση γιατί λέγατε ότι για το θέμα θα έκανε κάτι άλλο έχετε φάει τέτοιο φτύσιμο τώρα στα μούτρα απο τον Μητσοτάκη που είναι όλο δικό σας γιατί σας αξίζει.

  1. avatar Ο ψευτης την πρωτη μερα χαιρετε

   Κυριακο Ασε τις μπουρδες για τους μπαχαλακιδες και τις γιαφκες και κοιταξε το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Θεμα που ενδιαφερει ολοκληρο τον Ελλην Λαο και περισσοτερο τους Νεοδημοκρατες που σε ψηφισαν και σε εκαναν Πρωθυπουργο Υποσχεθηκες πως θα αδειασεις την Ελλαδα απο ολους αυτους τους Λαθρομεταναστες και πως θα φιλαξεις τα συνορα μας απο ολους αυτους που εισβαλουν στην Χωρα μας.Αλλα Εσυ τους αγκαλιασες και μας τους εφερες με το ετσι θελω μεσα στα σπιτια μας.Ντροπη σου Κυριακο .Αποδειχτηκες και εσυ Ιδιος σαν τους προιγουμενους ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΣΦΥΡΙΖΑΝΕΛ .Να ξερεις ομως οπως λεει και η παροιμια μας Πισω εχει η αχλαδα την ουρα .Ελαχιστος θα ειναι ο χρονος σου στο Μαξιμου Ακους Κυριακο????

  2. avatar Παλιος Νεοδημοκρατης

   Βρε Κυριακο καλα τοσο βλαξ εισαι? Δεν καταλαβαινεις πως οι Νεοδημοκρατες που σε ψηφισαν και σε εβαλαν στο Μαξιμου δεν τους ενδιαφερει ουτε οι μπαχαλακιδες ουτε οι ψευτοτρομοκρατες πιτσιρικαδες που πετουν μολοτοφ ,ουτε οι νεαροι αναρχικοι που γαυγιζουν καθε σαββατοκυριακο και παιζουν κλεφτοπολεμο με τους νεαρους αστυνομικους .Το μεγαλο προβλημα ολοκληρης της Ελλην Κοινωνιας και περισσοτερο ολων αυτων των Νεοδημοκρατων που σε εκαναν Πρωθυπουργο Κυριακο μου ειναι οι Λαθρομεταναστες η οι Λαθρο και μεταναστ. Που τους αγκαλιασες και τους μαζεψες για να μας τους φορτωσεις στα σπιτια μας στα χωρια μας στην Ταλαιπωρημενη Πατριδα μας .Ακου Κυριακο και βαλτο καλα στο μυαλο σου .Πολυ γρηγορα θα βρεθεις και εσυ διπλα με τον Αλεξη και θα βλεπεις την Βουλη μονο με κυαλια απο την Ερμου και μαλιστα πολυ γρηγορα.Αναθεμα που σας πιστεψαμε και εσας και σας ψηφισαμε Αναθεμα και παλι Αναθεμα

  3. avatar απαντηση: Ευπατριδης

   Στις τρυπες τους οπως οι αρουραιοι.

 12. avatar Μπράβο Κυριάκο

  Η ΝΔ απλά διορθώνει την καταστροφή που έκανε 5 χρόνια τώρα ο τσίπρας σε οικονομία , κοινωνία, εγκληματικοτητα και φασιστικά τάγματα εφόδου της τρομοκρατίας.

  1. avatar Αξιος ο μισθος σου. .

   Χαλάλι τα 0, 80 € ανα σχολιο που παιρνεις .. Μονο σε αυτο το αρθρο εχεις κανει εσυ τουλαχιστον δεκα, ισως μπορεί και δεκα πεντε τρολλαρίσματα....!
   Βγηκε το μεροκαμματο και παλι ,αλλα προσεχε μή γλυστρισεις γιατί γλυστρά πολύ. !

 13. avatar Μπράβο Κυριάκο

  Αμα τελειώσετε και με τους λάθρο και με τους 16.000 εγκληματίες που έβγαλε ο τσίπρας απο την φυλακή για να σκοτώνουν Έλληνες τότε θα κυβερνάτε μέχρι να σβήσει το αχρείαστο 60ετες μνημόνιο του πινόκιο

 14. avatar Ευτυχώς μιλάνε και δεν ξεχνάμε απο τι γλυτώσαμε

  Αμα τελειώσετε και με τους λάθρο και με τους 16.000 εγκληματίες που έβγαλε ο τσίπρας απο την φυλακή για να σκοτώνουν Έλληνες τότε θα κυβερνάτε μέχρι να σβήσει το αχρείαστο 60ετες μνημόνιο τσίπρα

 15. avatar .-

  ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.-

 16. avatar Ξυδάκι και ξυλάκι σε κάθε αναρχοφασιστάκι

  Στους συριζο φασιστες που σχολιάζουν καταλαβαίνω τον πόνο τους αλλά τελειώσατε.

  1. avatar @Ξυδάκι και ξυλάκι σε κάθε αναρχοφασιστάκι

   Γελαμε πολυ μαζι σου..συνεχισε ετσι..

 17. avatar ΕΡT

  Είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον νόμο τσίρπα για ελευθέρωση δολοφόνων απο τις φυλακές και κυρίως σαν κομματικό ρουσφέτι στα ταγματα θανάτου της ακροαριστεράς.

 18. avatar Ρε

  Με τα εργαστηρια offshore και μιζων
  που ειναι στην αρμοδιοτητα σας θα τελειωνουμε ποτε?

 19. avatar Γκιοζκαρα

  ολα μας τα ειπες εκτος απο ενα
  τι θα γινει με τους Νοβαρτοκλεφτες

 20. avatar dfhtrh

  Προεκλογικά η ΝΔ είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει τόσο το τέλος επιτηδεύματος όσο και την εισφορά αλληλεγγύης όμως αντί να τα καταργήσει τώρα στον πάγο οι φορο ελαφρύνσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων για το δημοσιονομικό κενό της που φτάνει το 1 δις.ευρω..
  Σ'αυτό επιμείνουν και οι θεσμοί να προχωρήσει η κυβέρνηση για να καλύψει την τρύπα που δημιούργησε.
  Η ΝΔ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ!! Καλά κρασιά και βάλτε λάδι οι πατριώτες τώρα!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει