Την ατάκα «ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας!» χρησιμοποίησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας για τη δικαστική λειτουργό, Ελένη Ράικου, σε συνέντευξή του πριν την έναρξη της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Παπαγγελόπουλος του δηλώνει ότι υπήρχαν διαρροές και σκοπιμότητες για την έρευνα της Novartis, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ την περίοδο που ήταν μέλος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι δεν επικοινώνησε με τον τότε διοικητή της, Γιάννη Ρουμπάτη, καθώς «κι αν με παρακολουθούσε δεν θα μου το έλεγε».

Ερωτηθείς για την Ελένη Ράικου, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Δεν ξέρω πόσες αποκαλύψεις θα με αναγκάσει να κάνω η κυρία Ράικου. Σε κάθε ψέματα της θα απαντάω με μια αλήθεια. Στόχος μου είναι να αποκαλύψω περαιτέρω πόσο αναξιόπιστα είναι τα μυθεύματα της για τον δήθεν Ρασπούτιν, που τα εφηύρε πολλούς μήνες μετά την παραίτησή της για να συγκαλύψει τις μεγάλες ευθύνες της ως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Η εποχή του Ρασπούτιν τελείωσε όμως, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γαργαλιστική».