Κόντρα στη Βουλή πυροδότησε η επαναφορά της κατοχής βομβών μολότοφ ως κακούργημα αντί πλημμελήματος, που το είχε μετατρέψει ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του εισηγητή του κόμματος, Σπύρου Λάππα, κατά τη συζήτηση των τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όταν διερωτήθηκε ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει όποιος κατέχει απλώς μία μολότοφ επιμένοντας στον πλημμεληματικό χαρακτήρα του αδικήματος.

«Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη. Θέλω να μου προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας. Θέλω ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία, γιατί στην αιτιολογική έκθεση δεν το αναφέρετε, ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ, όταν η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ το οποίο μπορεί να έχει 15 σφαίρες μέσα και να έχω άλλες 15 δεσμίδες στην πλάτη μου που μπορεί να σκοτώσουν 200, να είναι ένα απλό πλημμέλημα, εφόσον η οπλοφορία και η οπλοχρησία εξακολουθεί να είναι πλημμέλημα. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο λογικά με το “λάμδα” κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Λάππας.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Σπύρος Λάππας:

Κώστας Τσιάρας: Τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ;

Η απάντηση ήρθε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με αντιστροφή του ερωτήματος.

«Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει; Βόλτα τα κάνει κ. Λάππα;», σχολίασε ο Κώστας Τσιάρας.

Αμέσως μετά θέλοντας να υπογραμμίσει τους κινδύνους που ενέχει η χρήση μολότοφ, υπενθύμισε τα δραματικά γεγονότα στη Marfin κατά τη διάρκεια σφοδρών επεισοδίων, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.