Νομοθετικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο από το υπουργείο Εσωτερικών

Σε τι αλλαγές συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:32
16/07/2013
Νομοθετικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο από το υπουργείο Εσωτερικών
2
loading

Δυνατότητα στους σχολικούς φύλακες να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων με τους οικείους δήμους, παρέχεται με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Εσωτερικών.

Οι ρυθμίσεις αποφασίστηκαν μετά από πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα και του υπουργού Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, παραμένουν στους δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

Ικανοποιείται το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφορά το στάδιο της κατάρτισης των προϋπολογισμών των δήμων και των περιφερειών. Απαλείφεται η διάταξη για έκδοση ΚΥΑ και προβλέπεται πλέον η παροχή οδηγιών από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο της δημοτικής αστυνομίας, με αντικατάσταση των Π.Δ. με ΚΥΑ, ούτως ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης στην Ελληνική Αστυνομία και η ρύθμιση θεμάτων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων, που προβλέπεται ότι θα γίνεται σε συνεργασία με τους οικείους δήμους.

Εισάγεται ειδική πρόβλεψη για το μεταβατικό χρονικό διάστημα έως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία μπορεί να ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ., από όσους δήμους το επιθυμούν, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό θα γίνεται με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν προτάσεων των δημάρχων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar evrodraxmi®

    καλά είναι δυνατόν άτομα που κατέχουν μεταπτυχιακό η διδακτορικό τίτλο να δουλεύουν στον Δήμο για 500-700 ευρώ ????

  2. avatar Tsouxtra

    Ορίστε ! Αλλο ένα ...γκουρμέ πολυνομοσχέδιο ! Φασκελομπουρδούκλωμα....και πάμε γι' άλλα !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει