Έτοιμος να τινάξει σήμερα το απόγευμα «στον αέρα» την Προανακριτική για την υπόθεση της Novartis είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιμείνουν στην εξαίρεση από τη σύνθεση της Επιτροπής, των δύο σημαντικότερων μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Κι αυτό με το αιτιολογικό ότι είναι κρίνοντες και κρινόμενοι ταυτόχρονα, επειδή όπως υποστηρίζουν, είχαν στήσει την προηγούμενη περίοδο τη σκευωρία εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων (αναφέρονται στους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Παναγιώτη Πικραμμένο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιάννη Στουρνάρα).

Όπως μαθαίνουμε οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν στη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής. Εάν δουν ότι οι συνάδελφοί τους από τα άλλα κόμματα επιμένουν στην εξαίρεση, τότε θα αντεπιτεθούν.

Με ποιο τρόπο; Όπως μαθαίνουμε από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Κουμουνδούρου, θα ζητηθεί με το ίδιο σκεπτικό και η εξαίρεση του σημαντικότερου προσώπου που έχει η Νέα Δημοκρατία στην Προανακριτική Επιτροπή, του βουλευτή Θάνου Πλεύρη, καθώς είχε διατελέσει άτυπος και άμισθος σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο που ο ερευνώμενος για την υπόθεση Novartis ήταν υπουργός Υγείας.

Μάλιστα ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας κ. Νίκος Μανιαδάκης φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να είχε συναντηθεί με τον κ. Πλεύρη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.