Στην ενθρόνιση του Ιάπωνα αυτοκράτορα ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την εκπροσώπησε στην τελετή που έγινε στο Τόκιο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:33
23/10/2019
Στην ενθρόνιση του Ιάπωνα αυτοκράτορα ο Παναγιώτης Πικραμμένος
6
loading

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ήταν αυτός που την εκπροσώπησε -όπως και τον πρωθυπουργό, στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του νέου αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, χθες, 22 Οκτωβρίου, στο Τόκιο.

Στις επαφές που είχε ο κ. Πικραμένος, με την ευκαιρία της εκδήλωσης, διαπιστώθηκε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα και έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Ιαπώνων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος των τελευταίων μηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε με τον ομόλογό του της ιαπωνικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Τάρο Άσο, και στην συνέχεια με μέλη της Ιαπωνοελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας ανέλυσε τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, τη σταθερότητα που επιτυγχάνεται σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και την έντονη διάθεση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Γενικότερα, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του για την επαναφορά στην κανονικότητα και στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για εξωστρέφεια και συνεργασία με το διεθνές περιβάλλον.

Όπως σημειώνεται, θέμα διαλόγου αποτέλεσε και η παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους της Ελλάδας για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ενώ συμφωνήθηκε ότι και οι δύο χώρες θα προχωρήσουν άμεσα στην γρήγορη αξιοποίηση των διμερών σχέσεων, σε οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Oh, la laaaa…

  Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...καταραμενη φτώχεια!

 2. avatar Συμβουλος του Λουλη

  γερμανο τσολιας καλο παιδι!!!

  1. avatar Συμβουλος του Λουλη

   χα χα χα

 3. avatar Γελασε..

  ..το χριλσκι του πικραμενου...

 4. avatar Να ενημερώσω τους δικους μας

  Ότι έχουν τελειώσει ένα χρόνο πριν όλα τα έργα των Ολυμπιακών αγώνων... τι ακριβώς τεχνογνωσία χρειάζονται οι Ιάπωνες από εμάς? Ξένους αρχιτέκτονες βάλαμε...

 5. avatar φωφω

  Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει