Τυχαία συνάντηση στους διαδρόμους της Βουλής είχαν ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον Δημήτρη Τσοβόλα, δικηγόρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που καλείται να υπερασπιστεί τον πελάτη του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών είχαν θερμή χειραψία και έπιασαν κουβέντα για λίγη ώρα με τον κ. Βαρουφάκη να εξηγεί στον κ. Τσοβόλα ότι «εμείς ως κόμμα δεν θα παραστούμε στην Προανακριτική. Ο κόσμος δεν μας εξέλεξε για να κάνουμε τους δικαστές». Ο συνομιλητής του κούνησε καταφατικά το κεφάλι δείχνονας να συμφωνεί.

Παρών στο σκηνικό ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, δημοσιογράφος κ. Νίκος Καραμπάσης, που έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το πώς έτυχε να συναντηθούν οι δύο πάλαι ποτέ υπουργοί.

Ανέφερε επί λέξει: «Καθώς βγήκαμε από το ασανσέρ της βουλής έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών ήταν συγκεντρωμένοι οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες και συνομιλούσαν με τον Δημήτρη Τσοβόλα (που είχε πάει στη βουλή για να εκπροσωπήσει στην προανακριτική επιτροπή τον πελάτη του πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και κατηγορούμενο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο). Η συνομιλία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 πολύ εγκάρδια και φιλική και μάλιστα ο Δημήτρης Τσοβόλας του είπε ότι άκουσε την ομιλία του στη βουλή και συμφωνεί μαζί του όπως και καταλαβαίνει απολύτως τους λόγους που αναγκάζουν το ΜέΡΑ25 να ΜΗΝ μετέχει καν στις διαδικασίες της προανακριτικής επιτροπής.

Προσωπικά το ενδιαφέρον για μένα ήταν άλλο – από αυτή τη συνάντηση. Ο Δημήτρης Τσοβόλας ήταν ο υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου την “χρυσή εποχή” του 1981 – 1988 όταν και έγινε η μεγάλη οικονομική και κοινωνική επανάσταση της “αλλαγής” και γι’ αυτό αγαπήθηκε από το λαό ίσως όσο κανένας άλλος υπουργός των…Οικονομικών (και βέβαια μισήθηκε παράφορα από το…σύστημα της εποχής εκείνης που τον έστειλε ακόμη και στο ειδικό δικαστήριο, για να αθωωθεί πανηγυρικά).

Και ο Γιάννης Βαρουφάκης υπήρξε ο μόνος Έλληνας υπουργός των Οικονομικών που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στη χρεοδουλοπαροικία που μας επέβαλαν από το 2010 οι ξένοι για αυτό και επίσης αγαπήθηκε με πάθος από τον Ελληνικό Λαό και μισήθηκε από το παρασιτικό “σύστημα” – και οι δύο συγκέντρωσαν το μένος και το μίσος της εγχώριας και ξένης παρασιτικής ολιγαρχίας. Δυο υπουργοί Οικονομικών που τόλμησαν απέναντι στους “ισχυρούς”… Η (τυχαία τους) συνάντηση στη βουλή και η θερμή χειραψία που αντάλλαξαν, σηματοδοτεί ότι το μέλλον για τη χώρα μας είναι ΜέΡΑ25…».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.