Στη Γαλλία θα βρίσκεται το επόμενο τριήμερο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας

Θα μετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:20
22/10/2019
Στη Γαλλία θα βρίσκεται το επόμενο τριήμερο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας
loading

Στο Στρασβούργο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των 47 κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στις 24 και 25 του μηνός, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 60 Προέδρους και 300 εκπροσώπους εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών συνελεύσεων, θα συζητηθεί η πορεία της Ευρώπης τα επόμενα 70 χρόνια (ο ακριβής τίτλος του θέματος είναι:  Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι: Τα επόμενα 70 χρόνια), η συνεισφορά των Κοινοβουλίων στην εφαρμογή της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ και των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη καθώς επίσης και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια στην καταπολέμηση της κλιμακούμενου επιπέδου παρενόχλησης και της ρητορικής μίσους κατά γυναικών πολιτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τασούλας θα μιλήσει στην πρώτη θεματική, σχετικά με το μέλλον και τις προοπτικές της Ευρώπης.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Έλληνας καλεσμένος θα έχει μεταξύ άλλων, διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Liliane Maury Pasquier, και με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας, Gérard Larcher.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση των γενικών γραμματέων των Κοινοβουλίων των κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινοβουλευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης. Εκεί θα μετάσχει ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Βασίλειος Μπαγιώκος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει