Έντονη κριτική στις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσε η τρόικα στην Ελλάδα, άσκησε ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την ΕΡΤ που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ ήταν η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα του πένθους» ανέφερε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για την ΕΡΤ ήταν της ελληνικής κυβέρνησης, όμως, όπως σημείωσε, αποκαλύπτει τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που εφάρμοσε η τρόικα.

Πρόκειται, υποστήριξε, για το μαύρο των λάθος υπολογισμών και των αποτυχημένων προγραμμάτων, αναφερόμενος στα πολλαπλά κοινωνικά προβλήματα που έχουν προκύψει με πρώτο την ανεργία, κυρίως στους νέους πτυχιούχους και στους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που φτάνουν τις 500.000.

«Είναι το μαύρο των οικογενειών που θρηνούν τα θύματα αυτοκτονιών στη χώρα, που διπλασιάστηκαν μέσα στην κρίση. Το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ είναι το μαύρο του μεγάλου πένθους που βιώνει ο ελληνικός λαός. Είναι το μαύρο του μεγάλου πένθους που σκεπάζει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Είναι καιρός να αλλάξουμε πολιτική στην Ευρώπη, είναι καιρός να αλλάξουμε χρώμα» τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ