Με χιλιάδες φωτογραφίες θα γεμίσει η Βουλή. Ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας έδωσε τη συγκατάθεσή του προκειμένου να αποκτήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο το πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο του γνωστού φωτορεπόρτερ Ντίμη Αργυρόπουλου που επί δεκαετίες κάλυπτε με το φακό του τις δραστηριότητες της Ολομέλειας, των Επιτροπών καθώς επίσης και τις πάσης φύσεως επισκέψεις των επισήμων στον «ναό της Δημοκρατίας».

Μιλάμε για πάνω από 1.300.000 φωτογραφίες που καλύπτουν την περίοδο από το 1965 έως το 2012. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός, υπουργός ή βουλευτής που να μην έχει στηθεί μπροστά στη μηχανή του κ. Αργυρόπουλου. Όλο το υλικό θα παραδοθεί στη Διεύθυνση Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων που θα προχωρήσει στην αρχειοθέτηση, την ταξινόμηση και τη φύλαξή του.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αργυρόπουλος από το 1974 έως το 1995 ήταν ο προσωπικός φωτογράφος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά έντυπα εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2007 είχε κυκλοφορήσει ένα λεύκωμα με τον τίτλο «Η Βουλή των Ελλήνων 1974 – 2006» που εμπεριείχε 2.500 φωτογραφίες από τα δρώμενα του Κοινοβουλίου, ενώ το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.