«Η οικογένεια είναι αυτή που κράτησε όρθια την ελληνική κοινωνία μέσα στην οικονομική κρίση. Λειτούργησε η αλληλεγγύη σε μια εποχή που το κράτος… αποσύρθηκε! Η πολιτική είναι βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα για την οικογένεια. Για εμένα προτεραιότητα ήταν και είναι τα παιδιά μου. Είναι δύσκολη αυτή η εποχή με μεγάλες ανάγκες αλλά φροντίζω τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα να τρώμε μαζί. Αν χρειαστεί μπορώ να διακόψω και κάποια σύσκεψη προκειμένου να μιλήσω με τα παιδιά αν το έχουν ανάγκη. Το πιο δύσκολο ερώτημα για να απαντήσει κανείς είναι ‘’γιατί μπαμπά κάνεις αυτή τη δουλειά’’; Αυτή είναι μια κουβέντα που γίνεται συνέχεια στο σπίτι μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Αντ1 «Ενώπιος Ενωπίω» με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Με τη Μαρέβα γνωριστήκαμε μέσα από ένα μάθημα στατιστικής όπου της παρείχα βοήθεια ως δευτεροετής. Ήταν ένας φοιτητικός έρωτας. Η αγάπη μας και η εκτίμηση μας είναι βαθιά. Ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει σεβασμός, αγάπη και εκτίμηση. Πάντα αξίζει να προσπαθήσεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια. Είμαστε όμως μια κανονική οικογένεια που προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Ελευθέριος Βενιζέλος και Κωνσταντίνος Καραμανλής δικαιούνται και οι δυο τον χαρακτηρισμό του Εθνάρχη. Εντελώς διαφορετικές και με άλλες ανάγκες οι εποχές τους αλλά αμφότεροι άφησαν την σφραγίδα τους. Πάντα όταν μιλάω για τον Ε. Βενιζέλο προσπαθώ ν’ αφήνω απ’ έξω τη συγγενική σχέση που μας δένει. Για να είμαι αντικειμενικός. Έκανε σπουδαίο έργο. Το ίδιο όμως και ο Κ. Καραμανλής ο οποίος έβαλε με το ζόρι την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό γιατί η κοινωνία τότε δεν ήταν έτοιμη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου.