«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού και ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, σε μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικής ευθύνης», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε «το βαθύ και ειλικρινή» της σεβασμό στο ένστολο και στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου για την προσφορά του, για τον επαγγελματισμό του, επισημαίνοντας «ότι διεθνώς έχει αναγνωρισθεί και για τη συμβολή του στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, που είναι αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε ανάπτυξη, ευημερία, παραγωγικότητα».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά όλες τις θυσίες, στις οποίες έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα, συμμετέχοντας και εκείνοι στην προσπάθεια που κάνει η χώρα της οικονομικής προσαρμογής και της εξόδου από την κρίση», σημείωσε.

«Γνωρίζω όμως και είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα Εθνικής Άμυνας. Γι αυτό θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε εδώ όχι απλώς για να υλοποιήσουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά για να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε τις προτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρώ ότι τους το οφείλουμε και οφείλουμε έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και της ευσυνειδησίας τους», επισήμανε η νέα υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ο ελληνικός λαός έχει δώσει ότι μπορούσε, δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο. Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης, είναι η ώρα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε, μεταξύ άλλων.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «θέλουμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του Υπουργείου και του στρατεύματος με ανθρωπιά, με ευαισθησία, με διάλογο, με συνεννόηση, με συνεργασία, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και προτεραιότητες».

«Εθνική συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση χρειάζεται ο τόπος, κοινωνική ειρήνη για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα», κατέληξε η κ. Γεννηματά.