Γεωργιάδης: Να είστε υπερήφανοι για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, είπε ανοησίες ο Παππάς

«Θα προσθέτει κάθε χρόνο στην οικονομία 0,5% του ΑΕΠ»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:14
11/10/2019
Γεωργιάδης: Να είστε υπερήφανοι για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, είπε ανοησίες ο Παππάς
14
loading

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, τονίζοντας: «Μπορείτε να είστε περήφανοι, διότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται, όπως λέει η έκθεση της ΤτΕ, να προσθέσει στην ελληνική οικονομία 0,5% του ΑΕΠ το χρόνο, για την επόμενη δεκαετία».

Ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε: «Από αυτό το νομοσχέδιο κόσμος θα βρει δουλειά. Επιχειρήσεις θα στηθούν και θα ιδρυθούν. Θα γίνει τζίρος και θα βγουν κέρδη», προσθέτοντας στη συνέχεια: «προφανώς και μια κυβέρνηση νομοθετεί αυτό που της ζητάει η αγορά. Αυτό συμβαίνει στον καπιταλιστικό κόσμο και η κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα στην καπιταλιστική οικονομία».

Στις επιτροπές της Βουλής που συζητούν το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έσπευσε να υπογραμμίσει ότι το νομοσχέδιο προσπαθεί να κάνει τη ζωή των επενδυτών και των επιχειρηματιών ευκολότερη: «Στόχος είναι προσελκύσουμε τις επενδύσεις. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε αν πούμε σε έναν επενδυτή να έρθει στην Ελλάδα, για να του κάνουμε τη ζωή δυσκολότερη. Θα τον προσελκύσουμε όταν του δείξουμε ότι θα σεβαστούμε και το χρήμα και το χρόνο του»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σχολίασε και την εισήγηση του Νίκου Παππά λέγοντας ότι προσήλθε «αδιάβαστος» στη Βουλή και είπε «ανοησίες» διότι δεν γνώριζε ούτε αυτά που υπέγραφε ως υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση, διατάξεις δηλαδή, που σήμερα κατήγγειλε ως μέρος του νέου νομοσχεδίου.

«Ο κ. Παππάς μας είπε ότι εμείς καταπατάμε εργασιακούς και περιβαλλοντικούς νόμους. Όποιος στοιχειωδώς όμως γνωρίζει πως δουλεύει η ΕΕ, ξέρει πως και να ήθελε μια κυβέρνηση να το κάνει αυτό, δεν μπορεί. Διότι ως μέλος της ΕΕ, έχει να κινηθεί μέσα συγκεκριμένο πλαίσιο και για τα εργασιακά και για τα περιβαλλοντικά», είπε ο υπουργός Αναπτυξης και Επενδύσεων και τόνισε ότι η κυβέρνηση σεβόμενη απολύτως την περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ, που είναι η αυστηρότερη στην πλανήτη, προσπαθεί να συνδυάσει τον στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων με αυτό το πλαίσιο.

«Είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό νομοσχέδιο. Καταγράψαμε όλα τα εμπόδια που δυσκόλευαν μια επιχείρηση και προχωρήσαμε ώστε να διορθωθούν προβλήματα που λειτουργούσαν ενάντια στην επιχειρηματικότητα», είπε ο υπουργός σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θέλει να κάνει την Ελλάδα την πιο φιλική χώρα στην επιχειρηματικότητα.

«Δίνουμε την ευκαιρία στην οικονομία να κινηθεί γρηγορότερα και το λέμε ότι θέλουμε να το κάνουμε. Εμείς ψηφιστήκαμε από την ελληνικό λαό έχοντας πει προ των εκλογών ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική επιχειρηματικά χώρα. Και ο ελληνικός λαός μας ψήφισε. Τώρα εμείς είμαστε η πρώτη χώρα που αρνήθηκε με αρνητικά επιτόκια όταν εσείς το καλύτερο που πήρατε ήταν 3,5%. αφήστε λοιπόν αν θα ρέει το χρήμα. Εμείς αντιδικούμε. Αλλά αυτοί που βάζουν τα λεφτάκια τους ξέρουν ποιοι κάνουν τη δουλειά και το αξιολογούν. Και φαίνεται», είπε ο κ. Γεωργιάδης και επέμεινε: «εμείς προ των εκλογών είπαμε ότι θα τα κάνουμε αυτά που κάνουμε σήμερα. Δεν λέγαμε ότι θέλουμε να ενισχύσουμε την ιδιωτική οικονομία; δεν λέγαμε για το outsourcing; με αυτή την ατζέντα ο ελληνικός λαός μας ψήφισε. Να μην εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε; εμείς σε αντίθεση με εσάς θα τιμήσουμε όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θύμισε πως η υπόσχεση ήταν «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, αύξηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, φιλική επιχειρηματικά χώρα».

Αναφορικά με την κριτική για την κατάργηση της ονομαστικοποίησης των μετοχών ιδιοκτητών ΜΜΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης απευθύνθηκε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά λέγοντας: «Το άρθρο περί πόθεν έσχες δεν λέει από όσα είπατε. Θα το εξηγήσει σε λίγο ο κ. Πέτσας. Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω: αυτή η εσωτερική ανάγκη του κ. Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ να μαθαίνουν πάντα τον τελευταίο μέτοχο στα ΜΜΕ, που είναι από βαθιά εσωτερική ανάγκη, δεν υπήρχε όταν επί 4,5 χρόνια ρωτούσαμε ποιος είναι ο μέτοχος αυτής της off shore της Αυγής; και μας έλεγαν δεν είναι off shore στην Κύπρο! Πως άντεξε η καρδιά σας κύριε Παππά; Έχετε την ευκαιρία να μας πείτε και τώρα ποιος είναι ο μέτοχος της Αυγής. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar 2017

  Με κάθε αποεπένδυση και φτωχοποίηση απο την ακροαριστερά δώρο ένας τόμος του Κεμάλ για το πως έσφαξε τους Έλληνες.

 2. avatar GBH

  Με κάθε νέα επένδυση δώρο ένας πολυτελής τόμος με τις επιστολές του Ιησού στον Μητσοτάκη.

 3. avatar Μ………

  Ο Άδωνης θύμιζει Τραμπ

  1. avatar 2017

   Αλ. Τσίπρας
   "ο Τραμπ ότι κάνει το κάνει με γνώμονα το καλό"

 4. avatar PanosGianaros

  ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Ο ΑΔΩΝΗΣ.
  ΤΟΥ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο . . . . ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ . . ! - - ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΔΩ- - . . !
  Φαίνεται πως οι κυβερνήσεις των Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά . . . δεν είχαν ιδέα απο Καπιταλισμό . . . !
  Κυβέρνησαν μια χώρα που την ήξεραν διεθνώς με το
  ψευδώνυμο . . . . ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ , την ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ,
  υπηρετώντας τον καπιταλισμό ο οποίος καπιταλισμός φαίνεται
  πως έχει πολλαπλές εφαρμογές ανάλογα με ποιό Χουντοβλάσταρο
  διαβάζει το ΠΙΣΤΕΥΩ του Καπιταλισμού .
  υ.γ
  Ξέρω-ξέρω , μόλις είδατε οτι αναφέρομαι στον Αδωνη και το ΠΙΣΤΕΥΩ
  πήγε ο νού σας στον Παπαδόπουλο . . . !
  Αυτό θα πεί οτι σκέπτεστε απόλυτα ανθρώπινα και λογικά. . . !

 5. avatar γχρι

  κοιτα τον Άδωνι του ιστορικου-αρχαιλογικου( 10 χρόνια να παρει το πτυχίο) δεν του το είχα όταν φουντάρισε ενα μικρό βιβλιοπωλείο και μετα πουλούσε γιλεκάκια και κομπο-λόγια. Υπουργός Ανάπτυξης !
  ωχ μανα μου ,φτώχια που θα μας φάει...

 6. avatar Ο κατάλληλος… στην κατάλληλη θέση

  Όταν λέει αναπτυξιακό, εννοεί ξεπούλημα!
  Της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ... Όλων των φιλέτων της ελληνικής οικονομίας.
  Φυσικά με την καταβολή της σχετικής μίζας.

 7. avatar Πληρώστε

  Στα πρωτυπα τής ευρωπαϊκής Ένωσης και εμείς τώρα πρέπει να είμαστε ήσυχοι Θυμάμαι πρόσφατα τί ζητούσε.Να τούς χαίρεστε όσοι τούς ξαναφερατε και μη ξεχνάτε σέ λίγο θα νιώσετε και τίς συναλλαγές στις τράπεζες ούτε ανάσα θα περνάμε από έξω και θα πληρώνουμε ήρθε η κανονικότητα

 8. avatar Η καπιταλιστική

  οικονομία στοχεύει στην αύξηση του κέρδους
  χωρίς ευαισθησίες και με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος!
  Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!

 9. avatar Αδωναρε

  θα αφήσεις εποχη!!!
  Έκανες τον μονίμως χαζό γελώντας Παπά με τα κρεμμυδακια!

 10. avatar γαιδουροβάτραχος σαμαρωμενος και επενδυτης;

  χερι χερι
  χερι χερι
  με τον κουλοχέρη

 11. avatar George7015

  Αυτοί από ανοησίες σε ανοησίες είναι, ακόμη δεν κατάλαβαν πως οι τωρινοί κυβερνούν χωρίς ιδεοληψίες και κόμπλεξ...

 12. avatar Οι μπαρουφες αυτου

  του ανθρωπου δεν εχουν τέλος και βεβαια δεν εχει τελος και η [...] οσων των ψηφισαν
  Αν παρουμε σοβαρα αυτο που λεει, στο τελος της 4ετια της νδ η ανάπτυξη θα εχει φτάσει: 2,5 φέτος και αλλα 2 τα επόμενα 4 χρόνια ίσον 4,5 χαχαααα
  Και σε 5χρονο να το πεις θα βαλει τα γέλια

  1. avatar @θα βαλει τα γέλια

   Εφόσον χαχανίζεις πρέπει να είσαι εσύ ο πεντάχρονος, οπότε γνώμες ατόμων προσχολικής ηλικίας είναι αμελητέες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει