Κυρανάκης: Εφαρμόζουμε διαφορετική μεταναστευτική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Πρώτον έχουμε πολύ καλύτερη φύλαξη των συνόρων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:37
10/10/2019
Κυρανάκης: Εφαρμόζουμε διαφορετική μεταναστευτική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ
12
loading

Ο βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην μεταναστευτική πολιτική του κόμματός του.

«Για το μεταναστευτικό υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική, που αρχίζει και εφαρμόζεται και είναι πολύ διαφορετική από τη διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια», ανάφερε αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Στη συνέχεια ο κ. Κυρανάκης πρόσθεσε για την μεταναστευτική πολιτική: «Πρώτον έχουμε πολύ καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 52 σκάφη του λιμενικού συν κάποια ακόμη της Frontex, συν εναέρια μέσα, τα οποία κινούνται κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων. Εμείς πιστεύουμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και άρα είναι πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι. Σε όσους τελικώς με κάποιον τρόπο φτάνουν στα ελληνικά νησιά αμέσως γίνεται ένας διαχωρισμός και θα δημιουργηθούν χωριστά κέντρα σε κάποια σημεία της επικράτειας. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι κέντρα κράτησης προαναχωρησιακά και, άρα, όταν θα απορρίπτεται η αίτηση ασύλου ενός παράνομου μετανάστη θα απελαύνεται με βάση τον νόμο, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμοστεί, θα υπάρχουν πολύ μειωμένες σε χρόνο διαδικασίες ασύλου».

«Επί ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε:«έγιναν 1800 επιστροφές και απελάσεις μέσα σε 4,5 χρόνια», ενώ «εμείς έχουμε βάλει έναν στόχο μέχρι το τέλος του 2020 να είναι 10.000 αυτές οι απελάσεις και ενδεχομένως να είναι και παραπάνω αναλόγως με τις ροές».

Σχετικά με την αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή και ερευνούμε ήδη και τον ρόλο των ΜΚΟ. Υπάρχουν ΜΚΟ, οι οποίες γνωρίζουν πότε ξεκινούν οι βάρκες και πού θα καταλήξουν, με αποτέλεσμα άνδρες του λιμενικού, όταν πάνε να κάνουν συλλήψεις να βρίσκουν στον δρόμο τους ακόμη και ΜΚΟ που κανονικά δεν πρέπει να έχουν καμία πληροφόρηση». Σημείωσε ότι θα ζητήσει να έλθει στη Βουλή «ένας πλήρης κατάλογος με όλες τις ΜΚΟ, ποιοι τις διοικούν και τι χρηματοδότηση έχουν. Σχηματίζεται ένα ενιαίο μητρώο, διότι τα παλαιότερα μητρώα δεν είναι επικαιροποιημένα. Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Αυτές οι οποίες έχουν ενδεχομένως επιδοθεί σε παραβατικές συμπεριφορές θα λογοδοτήσουν. Έχουμε στοιχεία για ΜΚΟ, οι οποίες έχουν πάρει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει παράδειγμα ΜΚΟ, που έχει πάρει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και έχει βγάλει prepaid cards τραπεζικές, υποτίθεται για πρόσφυγες και για μετανάστες, χωρίς να έχει ονόματα. Κακοδιαχείριση, δηλαδή, πολύ μεγάλου μεγέθους».

Ερωτηθείς, εξάλλου, σχετικά με τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε: «Έχουμε στοιχεία στα χέρια μας που δείχνουν συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες υποθέσεις. Δείχνουν -υπάρχουν ενδείξεις για- ένα ευρύτερο παραδικαστικό, το οποίο επεκτείνεται από την υπόθεση της Novartis και γι' αυτό θα κληθούν στην προανακριτική επιτροπή και άλλοι μάρτυρες, όχι μόνο οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis, που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και άλλοι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν καταγγείλει την κακοδιαχείριση του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε υποθέσεις δικαιοσύνης. Όλα αυτά θα διερευνηθούν και φυσικά σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας του κ. Παπαγγελόπουλου θα πρέπει να τα διερευνήσουμε όλα, ώστε να υπάρχουν ασφαλή στοιχεία πριν βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα».

Σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη σύσταση της επιτροπής, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν υπήρξε «καμία απολύτως διαφοροποίηση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όλοι ήταν παρόντες της Νέας Δημοκρατίας και όλοι ψήφισαν να συσταθεί η προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020, ο βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς λέει ότι θα καταργήσουμε επιδόματα, ότι θα καταργήσουμε συλλογικές συμβάσεις, ότι θα μειώσουμε το κοινωνικό κράτος και εμείς συνεχώς δείχνουμε με τις πράξεις μας, με τα νομοσχέδια που ψηφίζουμε, ότι εμείς πραγματικά φροντίζουμε για τους αδύναμους. Όταν μειώνουμε τον φόρο των εισοδημάτων μέχρι 11.000, από 22% που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ στο 9%, δίνοντας μία πολύ σημαντική ανάσα στους ανθρώπους αυτών των εισοδημάτων, ο κόσμος γνωρίζει ποιος νοιάζεται για τους αδύναμους και ποιος όχι. Ο ιδιωτικός τομέας, οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα πληρώνουν φόρους για να μπορέσει να υπάρξει κοινωνικό κράτος και γι' αυτό επιμένουμε τόσο πολύ στις επενδύσεις κι έρχεται την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο "Επενδύω στην Ελλάδα", το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων, φιλικά στις επενδύσεις. Διότι αυτή είναι η πολιτική, η οποία μπορεί να αποδώσει έσοδα στο κράτος για να υπάρχει ένα σωστό και αξιοπρεπές κοινωνικός κράτος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar να ‘χαμε να λεγαμε

  οι προηγούμενοι με τ ανοιχτά σύνορα είχαν λιγότερες ροές, εσείς με τα \'φυλαγμένα\' κ καλά έχετε πολλαπλάσιες.
  εκ των αποτελεσμάτων κρίνονται τα πράγματα.
  για ρωτήστε κ τους Βούλγαρους που συνεργάζεστε να σας πουν πώς τα κατάφεραν κ με τα θαλάσσια σύνορά τους.
  στα νέα hot spot στην ενδοχώρα μια χαρά κυκλοφορούν ελεύθεροι, -ανεμβολίαστοι υγειονομικές βόμβες- κ ούτε ξέρετε ποιοί είναι.
  καταστήστε τη χώρα σε \'έκτακτη ανάγκη\' κ βγάλτε το γάντι, έχουμε δικαίωμα κ υποχρέωση να την προασπίσουμε, αλλάξτε την ελαστική πολιτική ασύλου αν αδυνατείτε να τους ανακόψετε!10.000 ειναι αστείο νουμερο, μην κρύβεστε πίσω απο την σύγκριση με τους προηγούμενους..ούτε μπορουμε να έχουμε την ίδια στάση με την υπόλοιπη Ευρώπη γιατί είμαστε σε άλλη δεινοτερη θέση.
  κ αν δεν τους δεχτούν στην επιστροφή;
  που έχουν το δικαίωμα.
  θα τους κάνετε βόλτες γυρω γύρω;;;

 2. avatar PanosGianaros

  ΚΥΡΑΝΑΚΗ , , , Τα πρόβατα σκαρνήσανε και τα σκυλιά γαυγίζουν
  έβγα Γιωργούλαμ\' για να δείς , το ποιοί μας τριγυρίζουν.
  Αν είναι ο Κώστας ο ληστής , να κρύψουμε την Φρώσω
  θαρρώ και τούτη τη φορά πως πρέπει να την σώσω.
  Μα αν είναι οι χωροφύλακες με τον Ενωματάρχη
  σύρε και σφάξε δυό αρνιά και πες στην Φρώσω νάρθει . . . !

  Μην τον παίρνετε στα σοβαρά , , , αφήστε τον , κάποια στιγμή θα ξυπνήσει . . . !
  ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ , , , , οτι αυτοί που θα φύλαγαν καλλίτερα τα σύνορα
  τώρα κουβαλάνε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τα ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ του
  στόλου . . . . !
  Όπου νάναι θα τους κουβαλάει και το \' \' πρωθυπουργικό αεροπλάνο \' \' . . . !
  Φρόντισε Κυρανάκη να μάθεις το τραγούδι : ΑΝΟΙΞΕ ΠΕΤΡΑ. . .!
  Καλά ο Άδωνης τραγουδάει απο μέρες το \' \' Γιώργο Παπαδόπουλε ,
  βάστα τα κλειδιά , , , βάστατα γερά . . . !
  Πως έλεγε . . . . ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ . . !

 3. avatar είστε καλύτερες φιλιππινέζες

  των εισβολέων λαθρομεταναστών εποίκων 148 .....διασώσατε μόνο σήμερα ηανοιχτά της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ.

 4. avatar 124

  αλήθεια τώρα ? αυτά τα λες σοβαρά? σε 4-5 νησιά γίνεται το νταραβέρι, αλλά και εσείς ούτε αυτά δεν μπορείτε να φυλάξετε......δεν μιλάω για τους τροχονόμους τους προηγούμενους αλλά μην μας δουλεύετε

 5. avatar Τί λέει

  Καλύτερη φύλαξη στα σύνορα με μόνο τον Αύγουστο δώδεκα χιλιάδες μετανάστες Α καλά

 6. avatar Πού απευθύνεται;

  Ο ανεκδιήγητος Κυρανάκης προφανώς απευθύνεται σε [...]! Όπως πχ τα τρολ της συμφοράς... Δεν εξηγούνται αλλιώς όσα ξεστομίζει. Πώς γίνεται καλύτερη φύλαξη συνόρων με χιλιάδες λάθρο που εισβάλουν το τελευταίο τρίμηνο;

 7. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Εννοειτε οτι εχετε καλυτερη πολιτικη.
  Την πολιτικη του να σκορπιζεις τους λαθρομεταναστες σε ολη την επικρατεια... στον Συριζα ουτε καν την ειχαν σκεφτει.

  1. avatar τα είχαν σκεφθεί

   μη λέμε ότι θέμε τώρα.Απλά έκαναν πάσα σε ...συμπαίκτη.

 8. avatar giorgos

  ΚΥΡΑΝΑΚΗ ΤΙ ΠΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΝΗΣ !!!

 9. avatar Ντεμηκατ

  Το οτι εχετε καλυτερη φυλαξη συνορων απο που το συμπεραινετε? Αλλωστε φαινεται εκ του αποτελεσματος.οταν οι λαθρομεταναστες διαλεγουν την ελλαδα κανεις δεν μπορει να σταματησει τις μεταναστευτικες ροες .τα υπολοιπα λεγονται προς καταναλωση.

 10. avatar ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ

  ΑΥΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ....

 11. avatar ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΔΩΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΤΕ ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει