Στο τριήμερο που ακολουθεί ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταλήξει στην τελική πρόταση που θα υποβάλει στον Ευάγγελο Βενιζέλο που θα οδηγήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η αναλογία προσώπων που θα έχει η κυβέρνηση θα είναι δύο προς ένα, δηλαδή για κάθε δύο υπουργούς της ΝΔ θα αντιστοιχεί ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Αμετακίνητος στο πόστο του θα παραμείνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ωστόσο, πιθανότατα ο κ. Βενιζέλος να τοποθετήσει στο πλευρό του τον Φίλιππο Σαχινίδη. Για το υπουργείο Περιβάλλοντος προκρίνεται ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ ακούγεται και το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Από τη ΝΔ ακούγεται το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το όνομα του κ. Σαχινίδη ακούγεται και για το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ την θέση αντιπροέδρου ενδεχομένω να αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Είναι πολύ πιθανόν από το ΠΑΣΟΚ να προέλθει ο υπουργός που θα αναλάβει την τύχη της νέας ραδιοτηλεόρασης, με το όνομα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελέσει ο Γιάννης Βρούτσης από το υπουργείο Εργασίας και οι πληροφορίες λένε πως το ΠΑΣΟΚ προκρίνει εκεί τον Γιώργο Κουτρουμάνη ή τον Παναγιώτη Ρήγα.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha: