Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όπως δηλώνεται από τα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για παρεμβάσεις του εν λόγω σημαίνοντος στελέχους στη Δικαιοσύνη με απώτερο σκοπό να ενοχοποιηθούν πρωτοκλασάτα στελέχη της τότε αντιπολίτευσης (όχι μονάχα της Ν.Δ.) κάτι που όπως υποστηρίζεται γινόταν εις γνώσιν του Μεγάρου Μαξίμου, αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αυτή τη στιγμή κυριαρχούν δύο απόψεις, κάτι που έχει προβληματίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα σημαντικό τμήμα των βουλευτών θέλει να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης εις βάθος από τη Βουλή και να κληθούν στην Επιτροπή που θα συσταθεί μάρτυρες, πολιτικοί και μη, όπως είχε συμβεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Προανακριτική για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στα κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή με την Εξεταστική για την Υγεία.

Μια άλλη εξίσου σημαντική ομάδα «γαλάζιων» βουλευτών όμως θεωρεί πως θα ήταν καλύτερο η Βουλή να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Στην πρώτη περίπτωση εκτιμούν ότι θα κινηθεί η διερεύνηση στην λογική του θεαθήναι ενώ στη δεύτερη θα εισέλθει περισσότερο στην ουσία των πραγμάτων.