Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμόλις επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα είναι να καταπιαστεί επισταμένως με το χειρισμό του σκανδάλου Novartis, αφού η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε έχει αποφασίσει να φέρει τελικά την αμέσως επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το αίτημα παραπομπής σε Προανακριτική Επιτροπή του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καθώς όπως δηλώνεται από τα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για παρεμβάσεις του εν λόγω σημαίνοντος στελέχους στη Δικαιοσύνη με απώτερο σκοπό να ενοχοποιηθούν πρωτοκλασάτα στελέχη της τότε αντιπολίτευσης (όχι μονάχα της Ν.Δ.) κάτι που όπως υποστηρίζεται γινόταν εις γνώσιν του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αυτή τη στιγμή κυριαρχούν δύο απόψεις, κάτι που έχει προβληματίσει το κ. Μητσοτάκη.

Ένα σημαντικό τμήμα των βουλευτών θέλει να υπάρξει διερευνηθεί της υπόθεσης εις βάθος από τη Βουλή και να κληθούν στην Επιτροπή που θα συσταθεί μάρτυρες, πολιτικοί και μη, όπως είχε συμβεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑμε την Προανακριτική για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στα κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή με την Εξεταστική για την Υγεία.

Μια άλλη εξίσου σημαντική ομάδα «γαλάζιων» βουλευτών όμως θεωρεί πως θα ήταν καλύτερο η Βουλή να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Στην πρώτη περίπτωση εκτιμούν ότι θα κινηθεί η διερεύνηση στην λογική του θεαθήναι ενώ στη δεύτερη θα εισέλθει περισσότερο στην ουσία των πραγμάτων.

Ενδεχομένως να βρεθεί η «χρυσή» τομή, τουτέστιν να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Βουλή και σε δεύτερο στάδιο, όταν θα έχει συγκεντρωθεί επαρκές υλικό, να σταλεί στη Δικαιοσύνη.

Όπως και να ‘χει από τη Νέα Δημοκρατίαδηλώνουν ότι στο κάδρο των ευθυνών μπορεί να δούμε στην πορεία κι άλλα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του κ. Παπαγγελόπουλου που θα κατηγορηθεί ενδεχομένως για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

Για κανέναν λόγο όμως οι ποινικές ευθύνες δεν πρόκειται να φθάσουν μέχρι τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπως ξεκαθαρίζουν από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη «οι ευθύνες του είναι μονάχα πολιτικές και πάνω σε αυτές θα του ασκήσουμε έντονη κριτική».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.