Κρατάει το όνομα, αλλάζει το… επώνυμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και με την οποία είχαμε επικοινωνία, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που εκτυλίσσεται τον τελευταίο καιρό και θα διαρκέσει μέχρι το συνέδριο, θα υπάρχει μια σημαντική προσθήκη στον τίτλο.

Ο «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» θα κρατήσει μεν το πρώτο συνθετικό, αλλά θα αλλάξει το δεύτερο. Το πιθανότερο είναι να γίνει «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία», σε μια προσπάθεια να προσελκύσει κόσμο από το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ που είχε ως χρώμα κατατεθέν το πράσινο, αλλά και θα υποδηλώσει ότι βρίσκεται κοντά στα οικολογικά κινήματα που αποτελούν ούτως ή άλλως τμήμα των συνιστωσών του. Άλλωστε και το «Προοδευτική Συμμαχία» μπήκε κατά τη διάρκεια των εκλογών προκειμένου να ικανοποιηθούν όσοι συνεργάζονται με το κόμμα της Αριστεράς.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο όσον αφορά το όνομα, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο συνέδριο που όπως μαθαίνουμε πάει ακόμη πιο πίσω απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν. Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, είχε προκριθεί η σύγκληση του ανώτατου οργάνου του κόμματος για τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ακολούθως μετατέθηκε για τα τέλη του έτους.

Όταν τελείωσε το καλοκαίρι ειπώθηκε ότι καλό θα ήταν να γίνει τον Ιανουάριο του 2020 και τώρα εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να διενεργηθεί πριν τα τέλη Φεβρουαρίου του ερχόμενου έτους. Το στίγμα των επερχόμενων αλλαγών πάντως αναμένεται να δοθεί από τον ίδιο τον κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί το τριήμερο 27 – 29 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Στρατού, στου Γουδή, αλλά πολύ περισσότερο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο.