Χρόνο για τις απολύσεις θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

Δεύτερος στόχος η επίτευξη συμφωνίας για το ΦΠΑ στην εστίαση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8:30
04/06/2013
Χρόνο για τις απολύσεις θα ζητήσει ο πρωθυπουργός
6
loading

Περισσότερο χρόνο, προκειμένου να καταλήξει στους οργανισμούς από τους οποίους θα προκύψουν οι πρώτες 2.000 αποχωρήσεις, αναμένεται να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από τους επικεφαλής της τρόικας που προγραμματίζεται να έρθουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Χωρίς να αναιρεί τη δέσμευσή της για συνολικά 4.000 απολύσεις εντός του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια πολιτική συμφωνία με την τρόικα για την παράταση των σχετικών προθεσμιών, προκειμένου αφενός να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία, αφετέρου να αποφευχθούν οι, πιθανές, έντονες κοινωνικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις που θα απειλούσαν την εικόνα της χώρας και το τουριστικό ρεύμα τους κρίσιμους επόμενους δύο μήνες.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το σχετικό αίτημα για παράταση της προθεσμίας αναμένεται να τεθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προς τους επικεφαλής της τρόικας, παράλληλα με την προσωπική πολιτική του δέσμευση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει, μέχρι το τέλος του 2013, το σύνολο των υποχρεώσεών της.

Άλλωστε, η ελληνική πλευρά έχει ήδη λάβει ατύπως μια πρώτη παράταση καθώς, βάσει της συμφωνίας με την τρόικα, θα έπρεπε ήδη στα τέλη Μαΐου να έχουν ανακοινωθεί οι οργανισμοί που θα κλείσουν και ο αριθμός των προς απόλυση υπαλλήλων.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη δράση αποτελούσε προαπαιτούμενο για τη δόση των 1,8 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία ωστόσο εκταμιεύθηκε χωρίς πρόβλημα, απόρροια πολιτικής συμφωνίας.
Με αυτή την de facto καλή διάθεση του ΔΝΤ, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει, πλέον, να πείσει και την τρόικα για παράταση των προθεσμιών.

Στόχος είναι, παρά την εκκρεμότητα των απολύσεων αλλά και τα κενά στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων, να ανάψει το πράσινο φως για την αποδέσμευση των 3,3 δισ. κατά τη συνεδρίαση της Ευρωζώνης στις 13 Ιουνίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Dim Kent

  Πότε έχουμε εκλογές? Κάπου μέχρι εκεί θα ζητήσει παράταση!

 2. avatar ΔΙΑΣ

  την παράταση τη θελει για να προλαβει να παει σε εκλογες!
  Ξυπνηστε!

 3. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΑΝΤΩΝΗ , ΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΤΩΡΑ , ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ , ΗΡΘΕ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ Η ΩΡΑ !!!

 4. avatar Tsouxtra

  Βρε απολύεις έτσι εύκολα αυτούς που προσέλαβες , πολλακις μέσω φεγγίτη ? Ντάξει θέλει χρόνο να μαγειρευτεί η πίτα που θα χορτάσει τον σκύλο αλλά θα παραμείνει ολόκληρη ! Αντε Αντώνη...φέρε την ανάπτυξη...εν καιρώ !

 5. avatar thanos

  Αρχίσαμε πάλι!!!
  Γιατί παράταση? Πάλι εμείς θα τον πληρώσουμε το λογαριασμό?
  Έλεος!!!!

 6. avatar Douskas John

  Και χρόνο για να κανονίσει να βολέψει τους δικούς του.Αχ Ελλάδα .Και είναι και κακός ηθοποιός.Πήγαινε κάνε κανα μάθημα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει