Να μαζέψει τη δήλωση περί «τελευταίων μπάτσων – μπράβων που οπλοφορούν» επιχειρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης.

«Σαφέστατα δεν υπήρξε αναφορά για το αστυνομικό σώμα. Έθεσα το θέμα της γενικότερης απαγόρευσης της οπλοφορίας των πολιτών, στους οποίους προφανώς συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, που παρέχουν παράνομες υπηρεσίες “προστασίας” και φρούρησης. Αυτά είναι γνωστά πράγματα», ανέφερε στη ΝΕΤ.

Πάντως την Παρασκευή μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, σχολιάζοντας το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είμαι θετικός σε μια συζήτηση στο να απαγορευτεί γενικώς η οπλοφορία στην Κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στην χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη, δυστυχώς την μειώνουμε κατ’ ελάχιστον».

Η τοποθέτηση αυτή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η λέξη «μπάτσος» που χρησιμοποίησε, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που με ανακοίνωσή της κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «αδειάσει» άμεσα τον γραμματέα του κόμματός του, αν διαφωνεί με τη φρασεολογία και τις θέσεις του.

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα. Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Άμεση ήταν και η απάντηση του Νίκου Δένδια ο οποίος δήλωσε:

«Περιφρονώ απόλυτα τις ύβρεις που απευθύνονται στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Αντίθετα, τους εκφράζω προσωπικά και την εκτίμηση και την αποδοχή της κοινωνίας και τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου».