Συζητήσεις και αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το ζήτημα της οπλοφορίας των βουλευτών. Την άποψη ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση συνολικά για την οπλοφορία στην κοινωνία εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

«Θα ήμουν θετικός σε μια συζήτηση στο να απαγορευθεί γενικώς η οπλοφορία στην κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ΄ ελάχιστο», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Mega, σε νεώτερη δήλωση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega: