Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί διαχρονικό σύμμαχο της χώρας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:20
18/09/2019
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit
5
loading

«H Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα τη δημόσια διοίκηση στη βάση ενός oδικού χάρτη εθνικών δράσεων για το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ημερίδα, με θέμα «No Deal Brexit», που διοργανώθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί διαχρονικό σύμμαχο της Ελλάδας και πως η ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε σε κάθε περίπτωση - ενός Brexit με συμφωνία ή χωρίς- οι συναλλαγές να συνεχίσουν απρόσκοπτα. Παρουσίασε αναλυτικά οικονομικά και αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις ενός Brexit, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επερχόμενη συρρίκνωση του κοινοτικού ΑΕΠ και προϋπολογισμού, καθώς και του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών, εξηγώντας ποιες θα είναι οι συνέπειες της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

«Ο Χάρτης περιλαμβάνει εκτενή διϋπουργικό συντονισμό για 128 ενέργειες σε εθνικό επίπεδο, υπό την υποστηρικτική ομπρέλα του υπουργείου Εξωτερικών. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Brexit, το ελληνικό κράτος προετοιμάζεται υπηρεσιακά σε όλους τους τομείς οικονομικών, εμπορικών, πολιτικών και διπλωματικών συμφερόντων των δύο χωρών», διαβεβαίωσε όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και o ίδιος θέτουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους τις ανάγκες των επιχειρήσεων και του κόσμου της Μακεδονίας και της βόρειας Ελλάδας. Τόνισε πως το υπουργείο Εξωτερικών στηρίζει τις μακεδονικές επιχειρήσεις και τα μακεδονικά προϊόντα και θα είναι σε διαρκή επαφή με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, ώστε να ενισχύσει την εξωστρέφεια τους.

Στην ημερίδα του ΥΠΕΞ για το Brexit συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων του υπουργείου για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία της Δημόσιας Διοίκησης και των επιχειρήσεων στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

Παρευρέθηκε η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το ΥΠΕΞ, τον ΕΒΕΘ, τον ΣΒΕ και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Είναι λόγος ανησυχίας

  Αφού ασχολείται με το θέμα ο Βαρβιτσιώτης που ξημεροβραδιάζεται στη Μύκονο, είναι λόγος ανησυχίας!

 2. avatar Μάλλον εχει προετοιμαστεί στο γιοτ

  Μαζι με τις μοντελες go go girl\'s και τον ιο ΚασιδΚ ιδιοκτήτη του σκάφους . Το προτυπο κληρονομου πολιτικής καριέρας και το ποιό αντιπροσωπευτικό δείγμα πατρίδα θρησκεία οικογένεια

 3. avatar Εμπαινε Μιλτο..

  Αμα εχουμε υπουργο τον Μιλτο και τον Κουλη πραθυπουργό τοτε δεν φοβαμαι τιποτα και βαστατε Τουρκοι τ´αλογα. !

 4. avatar Α ι για μπάνιο

  Αυτός είναι εδώ είχα την εντύπωση ότι είναι στην Μύκονο και τού στέλνουν το ν μισθό?

 5. avatar Κατι τετοιες ειδήσεις

  μου φτιάχνουν τη μερα, απλα η ελλαδα δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα για το οτιδήποτε, ειναι οπως φυσαει ο ανεμος, τωρα αν ερθει κανενα μπουρίνι αστα να πανε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει