Αντίθετος με την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» υποστήριξε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περιορίσει οριστικά τις διαδηλώσεις και χαρακτήρισε την καταμέτρηση ως «κοροϊδία», λέγοντας: «Είναι απαράδεκτη απόφαση. Είναι συνέχεια του δόγματος νόμος και τάξη. Είναι απαράδεκτα όλα αυτά. Ούτε ο μικρομαγαζάτορας χάνει τη δουλειά του ούτε αυτός που θέλει να ψωνίσει, εμποδίζεται. Πρόκειται για κοροϊδία. Πάει να χτυπηθεί το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, του συλλαλητηρίου και αυτό μας πάει χρόνια πίσω. Ανοίγει το δρόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, της ελευθερίας έκφρασης και του αγώνα».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο θέμα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «γέννημα που καλλιεργείται από το σύστημα». Πρόσθεσε δε ότι τους προβληματίζει το γεγονός ότι 500.000 πολίτες την ψήφισαν.

Αναφέρθηκε όμως και στην Αλέκα Παπαρήγα τονίζοντας ότι εκείνη «άφησε ανεξίτηλη τη συμβολή της στο Κομουνιστικό Κίνημα».

Μίλησε και για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «Πρέπει να δούμε συγκεκριμένα αυτή την πρόταση νόμου. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ανοίγει δρόμους ποινικοποίησης της πολιτικής άποψης». Υποστήριξε μάλιστα ότι «Είναι αστείο να λέμε ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση εξουσίας. Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι λύνει από μόνη της το πρόβλημα».