Τσίπρας: Θα ασκήσουμε εποικοδομητική και μαχητική αντιπολίτευση

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για Novartis, ΔΕΗ, πρόωρες εκλογές και τα εσωκομματικά


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:16
15/09/2019
Τσίπρας: Θα ασκήσουμε εποικοδομητική και μαχητική αντιπολίτευση
13
loading

«Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση και ταυτόχρονα μαχητική» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης βελλίδης».

Δεν θα ακούσετε καταστροφολογία, ούτε ψεύδη, είπε στη συνέχεια ενώ επισήμανε ότι «η δυναμική της δημοκρατίας είναι η έκφραση της κοινωνίας να λαμβάνετε υπόψιν»

«Εποικοδομητική αντιπολίτευση και ταυτόχρονα μαχητική» είπε στο τέλος ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μακρά εμπειρία στην πολιτική ζωή τού τόπου και κυβερνητική εμπειρία, και δεν πρόκειται να καταφύγει σε κασσανδρολογία και καταστροφολογία.

Τσίπρας για Novartis

«Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δε θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η υπόθεση της Novartis είναι διεθνές σκάνδαλο με συγκεκριμένες προεκτάσεις στην Ελλάδα. Υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα και όχι σκευρωρία. Υπάρχει και έρευνα του FBI. Να μιλήσουμε και για τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που μιλούσαν για εσωτερική ενημέρωση από τις τότε κυβερνήσεις.

«Για άλλη μια φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική, ειδικά δικαστήρια, ότι του ταιριάζει για να μάθει ο ελληνικός λαός και το σκάνδαλο και τη σκευωρία».

Σε ότι αφορά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επέμεινε ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει στην ανάπτυξη.

Για το αν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές είπε πως «εμένα με λένε Τσίπρα, όχι Μητσοτάκη» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το έκανε όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση για να δημιουργήσει τοξικό κλίμα και να αντιμετωπίσει εσωτερικά προβλήματα στο κόμμα του.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Εμένα με λένε Τσίπρα, όχι Μητσοτάκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είναι σε εξέλιξη για το αν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το έκανε όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση για να δημιουργήσει τοξικό κλίμα και να αντιμετωπίσει εσωτερικά προβλήματα στο κόμμα του.

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι καμία κυβέρνηση δεν προχωρά σε εκλογές επειδή το ζητά η αντιπολίτευση και προσέθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές, γιατί ήθελε να δημιουργήσει τοξικό πολιτικό κλίμα με τη βοήθεια ΜΜΕ αλλά κυρίως για «να συσπειρώσει το κόμμα του».

Είπε ότι ο ίδιος δεν έχει τέτοια προβλήματα και δεν τον ενδιαφέρει να διχάσει και τόνισε ότι «θέλουμε να είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε το ξήλωμα των κατακτήσεων που με πολύ κόπο και θυσίες καταφέραμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

«Η συμφωνία των Πρεσπών θα μείνει στην ιστορία»

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε υπερήφανος για τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία, όπως τόνισε «θα μείνει στην ιστορία», είπε ότι δεν οπισθοχώρησε μπροστά στο προφανές πολιτικό κόστος, ενώ έκανε λόγο για υποκρισία από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη.

Τόνισε ότι με τη συμφωνία λύθηκε ένας γόρδιος δεσμός στην εξωτερική πολιτική, μπήκαν οι βάσεις για την ειρήνη και καλή γειτονία και κερδίσαμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μιλώντας για το πολιτικό κόστος, είπε πως όσοι υποδαύλισαν τις αντιδράσεις και υποκίνησαν τους ακραίους θα το βρουν μπροστά τους στο μέλλον.

«Είμαστε υπερήφανοι που αναλάβαμε το πολιτικό κόστος, γιατί κάναμε ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της» ανέφερε και κατέληξε ότι «το καλό που κάναμε εμείς θα το βρούμε μπροστά μας και το κακό που έκαναν αυτοί, επίσης θα το βρουν μπροστά τους».

Εξάρχεια

Για το θέμα της ασφάλειας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΝΔ ανέδειξε ως μείζον το θέμα των Εξαρχείων προεκλογικά. Είπαν ότι σε μία εβδομάδα «θα έχουν καθαρίσει», ενώ «το μόνο που βλέπουμε είναι επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, που καταλήγουν πολλές φορές και σε εικόνες φιάσκο, ντροπής θα έλεγα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι η μάνα με το παιδάκι της, αλλά οι σπείρες της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, που έχουν κάνει την περιοχή καταφύγιο.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνηση του, μίλησε για τρείς επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εξάρθρωσε σπείρες διακίνησης και αρκετά κιλά ναρκωτικών. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε γιατί χρειάζεται μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και τη συμμετοχή των πολιτών.

Προσέθεσε επίσης ότι η εύκολη επικοινωνιακή στάση που επιδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση, πολύ σύντομα θα την φέρει μπροστά σε αδιέξοδα, ενώ την κατηγόρησε ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Τσίπρας: Μέχρι το τέλος του μήνα η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν με αφορά κάτι σήμερα και θέλω να αγωνιστώ για αυτό είναι όχι ένα κόμμα αρχηγικό αλλά ένα ακόμα πιο βαθιά δημοκρατικό, συμμετοχικό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκιαγραφώντας τα βήματα για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το ερχόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη η πολιτική διακήρυξη του κόμματος. Το επόμενο τρίμηνο θα τρέξει καμπάνια, κάλεσμα για το μετασχηματισμό του κόμματος.

«Τους πολίτες θέλουμε να τους κάνουμε συμμέτοχους και συνοδοιπόρους» είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι η πορεία της καμπάνιας θα δείξει πολλά για τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

«Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής μιας καμπάνιας που ελπίζουμε ότι θα πλαισιωθεί από πολλούς χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες [...] (Για έναν ΣΥΡΙΖΑ) που θα έχει φιλοδοξία όχι μόνο να επανέλθει στην εξουσία, αλλά θα έχει το σχέδιο και την εμπειρία για να αλλάξει την Ελλάδα σε μια κατεύθυνση προοδευτική και δημοκρατική» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Επίθεση στον Σαμαρά από τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Σαμαράς έχει απειλήσει όλους τους δικαστικούς λειτουργούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού.

«Δε μπορεί να ειναι αλα καρτ σκευωρία όταν για καποιους ασκείται ποινική δίωξη, αλλά η δικαστική ηγεσία να είναι άξια συγχαρητηρίων όταν βάζει τις υποθέσεις στο αρχείο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι θέλει να είναι αισιόδοξος ότι η χώρα «έχει τους θεσμούς εκείνους για να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή και να μάθει ο λαός την αλήθεια».

Τσίπρας για ΔΕΗ

Στο μάνιουαλ του νεοφιλελευθερισμού είναι να απαξιώνεις μία επιχείρηση για να μπορέσεις να την πουλήσεις, είπε ο Αλ. Τσίπρα σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τη ΔΕΗ. Κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη ότι προσπαθεί να κερδίσει κοινωνική συναίνεση, «αλλά δεν μπορεί να την βρει από την πλειοψηφία της κοινωνίας», προσθέτοντας ότι το ίδιο έκανε και με την Ολυμπιακή και το μόνο που κατάφερε είναι «να μεταφερθούμε από το μονοπώλιο του Δημοσίου, στο μονοπώλιο του ιδιωτικού τομέα».

Είπε ακόμα, ότι τα προβλήματα δεν προέκυψαν από την κοινωνική πολιτική της διοίκησης κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 2010 και μετά.

Όπως σημείωσε, τότε υπήρξε γιγάντωση του δανεισμού της επιχείρησης και τρομακτική επιβάρυνση του μέσου καταναλωτή, με αύξηση των τιμολογίων κατά περίπου 60%, ενώ κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μείωση κατά 12% και κοινωνική πολιτική και ο δανεισμό μειώθηκε κατά 1 δισ. ευρώ.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΔΕΗ, το οποίο δεν θα επιβάρυνε τους καταναλωτές και σχέδιο για νέες επενδύσεις και εξορθολογισμό των δαπανών της.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προετοιμάζει μεθοδικά, μέσω της απαξίωσης, την πώληση σε ιδιώτες, των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που έχουν αξία και χαρακτήρισε άδικη την αύξηση των τιμολογίων για τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι αυτοί που θα υποστούν τις αυξήσεις ανήκουν στη μεσαία τάξη.

Η ερώτηση του newsbeast.gr στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα

«Κεντροαριστερά δεν υπάρχει στο πολιτικό λεξιλόγιο στην Ευρώπη, μόνο στην Ελλάδα ίσως και στην Ιταλία. Ταυτόχρονα και η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντοτε η πολιτική ζωή ήταν πολωμένη με δύο βασικές παρατάξεις» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση του newsbeast.gr, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραθέτει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σήμερα, επανερχόμαστε από ό,τι φαίνεται σε ένα νέο διπολισμό, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε να μονοπωλήσουμε στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, και δεν έχουμε τέτοια επιδίωξη. Ο χώρος της ευρύτερης Αριστεράς, δεν θα μονοπωληθεί από κανέναν, θα υπάρχουν δυνάμεις. Εμείς επιδιώκουμε τη συζήτηση με σεβασμό απέναντι στην διαφορετικότητα και την σύγκληση αυτών των δυνάμεων. Ο χώρος αυτός είναι ο χώρος της Αριστεράς. Η Κεντροαριστερά με όρους πολιτικής γεωγραφίας είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας χώρος που καταλαμβάνεται εκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο ποσοστό» είπε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που δημιουργούμε είναι την μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΗΤΕΙΑ

  ΜΠΟΥΛΗ,ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!!!!
  ΑΛΗΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ

 2. avatar spyrospeiratis

  (...) ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΔΟΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑ Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ /

 3. avatar Αλέκο ταμαθες

  Οι μακεδονομαχοι μόκο χαχαχα

 4. avatar Τι ωραία,

  σου τα γράφουν?
  Με τα λόγια χτίζουν ανώγεια και κατώγεια.οικονομολόγε μου!
  Ποιές θυσίες έκανες ?το αχρείαστο μνημόνιο ,αυτό που πήγες να χρέψεις την Ευρώπη?
  Ποιές κατακτήσεις ?
  Αριστερά και πρόοδο , δεν το βλέπω.

 5. avatar Μετράει

  και παραμετράει ο λόγος του.Μιά χαρά της ήρθε της Μπακογιάννη η συμφωνία των Πρεσπών.Μή μιλάτε, καθόλου, σούζα να καθήσετε που λένε και στο χωριό μου.

  1. avatar τωρα κυβερνα η αριστερα

   σας αρεσει δε σας αρεσει...η αληθεια ειναι αυτη......

  2. avatar Ναι…

   γιατί έγινε ,ο χρήσιμος η .....ος
   που τα υπέγραφε όλα.

 6. avatar Φυσική συνέπεια

  Μόλις φάνε το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων... Όταν αγανακτήσει ο κόσμος από τις κλεψιές... Τότε θα πέσουν μόνοι τους! Σε 2 χρόνια το πολύ.

  1. avatar ονειρο ητανεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

   μειωσεις ενφια ....φορων/////εισφορων////τελος επιτηδευματος ///////αναπτυξη επενδυσεις δουλειες //////τη φαγατε τη μπουγατσα

  2. avatar Αν δεν είχατε εφεύρει και την υποτιθέμενη Novartis…

   Δεν θα είχατε βρει , απολύτως κανένα λόγο ύπαρξης! Όχι ότι και τώρα έχετε...βρει και κανένα ! Αστα να πάνε ! Παταγώδης αποτυχία σε οοοόλα! Μα σε όλα ...!!! Σαν κυβέρνηση δεν το συζητάμε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΕΣ : κατηγορία απορριμάτων και πιο κάτω ( χωρίς ανακύκλωση ) ! Σαν δε αντιπολίτευση : ... ασυνάρτηυη παιδική , χαρά ! Πάτος αδέλφια ! Πάτος ! Και ασχετοσύνη ...

 7. avatar χαχαχαχαχαχαχαχα

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχα

 8. avatar ΆΝΤΕ

  ΚΡΥΨΟΥ ,Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ .

 9. avatar .;.

  Με βρεγμενη σανιδα και λιγο ειναι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει