«Κεντροαριστερά δεν υπάρχει στο πολιτικό λεξιλόγιο στην Ευρώπη, μόνο στην Ελλάδα ίσως και στην Ιταλία. Ταυτόχρονα και η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντοτε η πολιτική ζωή ήταν πολωμένη με δύο βασικές παρατάξεις» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση του newsbeast.gr που υπέβαλε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Σαρρής στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραθέτει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Newsbeast.gr, Αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Σήμερα, επανερχόμαστε από ό,τι φαίνεται σε ένα νέο διπολισμό, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε να μονοπωλήσουμε στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, και δεν έχουμε τέτοια επιδίωξη. Ο χώρος της ευρύτερης Αριστεράς, δεν θα μονοπωληθεί από κανέναν, θα υπάρχουν δυνάμεις. Εμείς επιδιώκουμε τη συζήτηση με σεβασμό απέναντι στην διαφορετικότητα και την σύγκληση αυτών των δυνάμεων. Ο χώρος αυτός είναι ο χώρος της Αριστεράς. Η Κεντροαριστερά με όρους πολιτικής γεωγραφίας είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας χώρος που καταλαμβάνεται εκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο ποσοστό» είπε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που δημιουργούμε είναι την μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο: