Μητσοτάκης για μείωση εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες: Σύντομα θα γίνουν εξαγγελίες

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:24
08/09/2019
Μητσοτάκης για μείωση εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες: Σύντομα θα γίνουν εξαγγελίες
4
loading

Εξαγγελίες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η ΔΕΘ απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα του ΦΠΑ και τις μειώσεις των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Newsbeast.gr, αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Το τέλος τη θητείας μας θα μας βρει με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11% και τη διατήρηση φυσικά του υποκατώτατου συντελεστή

Συζητούμε με τα αρμόδια υπουργεία ζητήματα που αφορούν μειώσεις εισφορών και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Εκεί θέλω να τονίσω ότι η φιλοσοφία της απόλυτης σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα αποδείχθηκε ότι ήταν μια σύνδεση η οποία οδηγούσε, ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα σε μια συνολική επιβάρυνση η οποία ξεπερνούσε κάθε φυσιολογικό όριο. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το ξαναδούμε και θα είμαστε έτοιμοι σύντομα να κάνουμε συγκεκριμένες εξαγγελίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το εάν φτάνει η μείωση των φόρων για να ανασάνουν οι πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική η οποία βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την αλλαγή δημοσιονομικού μίγματος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη λειτουργία των τραπεζών.

«Πρέπει να κερδηθούν όλες αυτές οι μάχες και θα κερδηθούν», είπε.

«Δεν έχω προσωπικές σχέσεις με επιχειρηματίες»

Σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη.

«Τον χαιρέτησα μπαίνοντας στο ξενοδοχείο, όπως χαιρέτησα καμιά εκατοστή άλλους που βρίσκονταν εκεί» είπε, για να προσθέσει: «Δική μου δουλειά είναι να θέτω κανόνες. Δεν έχω προσωπικές σχέσεις με επιχειρηματίες, δεν έχω φιλίες με επιχειρηματίες. Δουλειά μας είναι να καθορίζουμε τους όρους του επιχειρηματικού παιχνιδιού και από εκεί και πέρα όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με αυτό το πλαίσιο».

Επισήμανε ότι έχει πιο παραγωγικά πράγματα να κάνει, τονίζοντας και δεν του αρέσει να σχολιάζει αυτά τα οποία λέγονται ή γράφονται στο διαδίκτυο.

«Θα εξασφαλιστούν πόροι για τη μεταλιγνιτική μετάβαση»

«Η ΔΕΗ θα παρουσιάσει το σχέδιο για το πώς θα κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες», ανέφερε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα σκεφτούμε το νέο πλαίσιο με το οποίο θα γίνει. Θα δώσω μάχη για να εξασφαλίσουμε πόρους για τη μεταλιγνιτική μετάβαση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: Η Δυτική Μακεδονία, την οποία αφορά ιδιαίτερα αυτή η μετάβαση, είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας και έχει δυναμικό με τεχνικές δυνατότητες, έχει μεγάλες εκτάσεις και γι' αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά δίκτυα, ενώ μπορεί να γίνει και κέντρο μεταποιητικής δραστηριότητας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Παραμύθια για χαζούς

  Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι!

 2. avatar fox101

  οι εισφορες συνδεονται και με το υψος των συνταξεων!!!δυστυχως 1 και 1 κανει 2 και οχι 11!!

 3. avatar gus326a

  1200€ το μήνα ΕΦΚΑ. Κλείστε το (...) η φύγετε κι εσείς αν δεν το κάνετε έστω του χρόνου. Ο Αδωνις είχε πει πριν τις εκλογές ότι θα τον καταργήσει.

 4. avatar George7015

  Επιτέλους ένας πρωθυπουργός με λόγια λίγα και σταράτα....μου εμπνέει εμπιστοσύνη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει