Για αποτυχημένη προσπάθεια εκ μέρους της Χρυσής Αυγής να μετατρέψει την Ολομέλεια της Βουλής σε αρένα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. Το κόμμα επισημαίνει ότι «έδειξε το αληθινό της πρόσωπο» και τόνισε ότι οι πολίτες «οφείλουν» να αμυνθούν.

«Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αλλά και οι άλλοι παρόντες βουλευτές της προσπάθησαν να μετατρέψουν την Ολομέλεια της Βουλής σε αρένα, με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Η προσπάθεια απέτυχε. Η Βουλή έχει συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους όλα τα μέλη της οφείλουν να σέβονται. Για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Στα διαλείμματά της από τις δολοφονικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών, από παράνομες δράσεις, επιδιώκει να εκφυλίσει και τους θεσμούς. Η οργανωμένη Πολιτεία και οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας οφείλουν να αμυνθούν. Αυτή τη δημοκρατική επιταγή υπηρετεί και το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» του υπουργείου Δικαιοσύνης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση στη Βουλή με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής. Κατά την αποχώρηση των βουλευτών ακούστηκε η φράση «Χάιλ Χίτλερ», την οποία η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της απέδωσε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή.